Lintjes tegen partnergeweld

BOKRIJK -
Gedeputeerde Sonja Claes schoot gisteren de Witte Lintjes Campagne 2003 op gang. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mannen gedurende twee weken via een wit lintje dat ze opspelden, aantonen dat ze tegen geweld tegen vrouwen zijn.

Dominique Deruddere werd bereid gevonden om de campagne visueel te ondersteunen. ,,Recente gezinsdrama's in onze provincie tonen aan dat intrafamiliaal geweld, indien het niet vroegtijdig aangepakt wordt, soms een dramatische afloop kent'', aldus gedeputeerde Sonja Claes.

Diverse cijfers en onderzoeken brachten aan het licht dat heel wat vrouwen het slachtoffer van geweld dat door hun partner hen aandoen. Met een affichecampagne, die vandaag van start gaat, wil de gedeputeerde de problematiek onder de aandacht van het grote publiek brengen.

Affiches en flyers met een wit lintje kunnen bij de provinciale diensten worden aangevraagd. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mannen dit lintje twee weken zullen dragen. ,,De campagnedruk ligt echter vooral op informatie en vorming omtrent partnergeweld. Naast het algemene doelpubliek willen we vanaf dit najaar de vorming toespitsen op de doelgroepen politie en justitie.''

Claes vestigde er gisteren de aandacht op dat het van primordiaal belang is dat beide instanties steeds op een adequate manier reageren. ,,Dat houdt onder andere in dat men de vormen van geweld herkent en indien nodig doorverwijst.''

 • Alle mogelijke info en de flyers met lintjes zijn te verkrijgen op de Dienst Gelijke Kansen in het provinciehuis tel. 011-23.72.47.
 • Corrigeer

  IN HET NIEUWS

  Verkiezingen in jouw gemeente:

  Meest Gelezen

  POPULAIRE VIDEO'S

  Het beste van Enkel voor abonnees