Duizend compostvaten verkocht

HECHTEL-EKSEL -
De campagne ,thuis composteren' scoort bijzonder goed in de gemeente. Uit de verkoopcijfers van compostvaten blijkt dat bijna één op vier gezinnen in Hechtel-Eksel een compostvat heeft.

,,We proberen al jaren het thuis composteren te promoten. Onze inwoners staan hier voor open, want op het containerpark zijn al meer dan duizend compostvaten verkocht'', weet schepen van Leefmilieu Marc De Pachter.

De inwoners van Hechtel-Eksel kunnen daarnaast hun groenafval kwijt in het containerpark. Daar wordt het verwerkt tot compost. Sinds 3

november kunnen alle bewoners die compost gratis afhalen. ,,Op drie weken tijd is er meer dan vierhonderd kubieke meter, zo'n dertien grote containers, compost gratis afgehaald'', meldt Schepen De Pachter. En de vraag naar compost blijft hoog. ,,Hieruit blijkt dat ons beleid op gebied van thuiscomposteren vruchten afwerpt.''

De gemeente streeft naar nog betere cijfers. Daarom zal Hechtel-Eksel de werking met de compostmeesters uitbreiden. ,,De compostmeesters zijn drie vrijwilligers die vorig jaar een opleiding tot compostmeester volgden'', legt de schepen uit. De compostmeesters informeren de bevolking over composteren. Op termijn wil de schepen de positie van deze vrijwilligers verstevigen en meer projecten uit bouwen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees