Fieremans stopt

Roosdaal en Ternat verliezen bekende meubelzaak

ROOSDAAL -
Woonplaneet Fieremans langs de Ninoofsesteenweg in Roosdaal en Fieremans Exclusive aan de Assesteenweg in Ternat houden eind dit jaar de meubelverkoop voor bekeken. De verdere uitbouw van de zaak is in familiekring op langere termijn niet haalbaar.

De zaakvoerders willen de gebouwen in Roosdaal en Ternat verkopen. Eind volgende week start de uitverkoop. Meubelen Fieremans is net geen halve eeuw oud geworden.

Na het overlijden van Albert Fieremans in mei 2000, kwamen de kinderen Martine, Nadine en Jo aan het roer van de gekende meubelzaak. Jo Fieremans: ,,De zaak was steeds een familiebedrijf. Mijn twee zussen en ikzelf stapten mee in de zaak. Maar tussen onze opvolgers zit een groot leeftijdsverschil. Door deze complexe toestand beslisten we de handelsactiviteiten stop te zetten. We keken uit naar mogelijke participanten of overnemers. Maar vanuit die hoek kwam er geen oplossing.''

Albert Fieremans startte in 1953 in de Pamelse Gasthuisstraat met een kleine meubelmakerij. Zes jaar later opende hij een eerste toonzaal van 1.200 m2. Zes jaar later breidde hij uit tot 3.000 m2. In 1976 opende Albert in de oude schoenfabriek van De Proost aan de Ninoofsesteenweg in Pamel Fieremans Classic. Midden jaren tachtig werd de voormalige dancing Roosdaal een bijkomend verkooppunt: Fieremans Leder. Door deze meubeldriehoek groeide Fieremans uit tot een begrip tot ver buiten het Pajottenland. Mede door de specialisatie kwam er in 1992 Fieremans Exclusive aan de Assesteenweg in Ternat.

De pionierswinkel in de Gasthuisstraat sloot in 1998. De gemeente Roosdaal wilde hier de cultuurtempel in onder brengen, maar deze deal ging niet door. Nu komen er appartementen. Het familiebedrijf realiseerde in 1999 het meest opvallende project. Na renovatie en uitbreiding kreeg Fieremans Classics een nieuwe naam: Woonplaneet Fieremans.


Feestelijk
Martine Fieremans: ,,Tijdens die 49 jaar bouwden we een trouwe klantenkring uit. Wij lieten onze klanten graag in een feestelijke stemming winkelen. Er waren zelfs feestweekends met optredens. Onze uitverkoop willen we in dezelfde sfeer laten verlopen, met feestelijke prijzen.''

De zaakvoerders hopen, na een vlotte verkoop vanaf 3 mei, eind december definitief te sluiten. Daarmee komt er een definitief einde aan de Roosdaalse meubeltraditie. Behalve Fieremans kende Pamel vroeger ook nog Meubelen Stockmans.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees