Politie zet grote middelen in in Knesselare

Klopjacht op autodieven

KNESSELARE -
Een klopjacht in de buurt van het Drongengoed heeft gisteren kort voor de middag tot de arrestatie van een Poolse autodief geleid. Twee anderen konden ontkomen. De klopjacht begon om 2.30 uur in de nacht van maandag op dinsdag, nadat een restauranthouder aan de rand van het Drongengoed had gezien hoe enkele mannen goederen aan het overladen waren tussen twee auto's.

Johan Campe, uitbater van restaurant Jagershof, zag om 2.30 uur twee wagens stilstaan op het einde van de Urselweg. ,,Ik was wakker geworden van het geblaf van mijn honden. Toen ik ging kijken, zag ik hoe de mannen materiaal van de ene in de andere wagen overlaadden. Ik vond dat verdacht en belde de politie'', vertelt hij. De mannen gingen er vandoor in de richting van Knesselare. Ze lieten een witte Opel achter, die gestolen was in Eeklo. Met de andere wagen, een bruine Opel, gingen ze een eind verder uit de bocht en belandden in een sloot. Daarop vluchtten de mannen de bossen in.

Die wagen bleek gestolen in Gent. Behalve inbrekersmateriaal, vond de politie ook de buit van enkele inbraken terug, onder meer elektrisch materiaal. De politie startte onmiddellijk een grote zoekctie in het Drongengoed. Daarvoor kreeg men versterking van het Speciaal Interventie Escadron uit Brussel en zowel uit Knokke als Gent kwam de hondenbrigade ter plaatse. Vanuit de lucht kreeg men steun van de helikopter van de federale politie. De politie hield ook nauwlettend de buurt van het andere gestolen voertuig in de gaten, maar de dieven kwamen hem niet ophalen.


Kampel
Om 11.45 uur kon de politie in de buurt van het Jagershof een van de gezochte dieven vatten. Het bleek om een 25-jarige Pool te gaan, men haalde er een tolk bij maar de man weigerde een verklaring af te leggen.

Her en der zag men vanuit de helikopter wel een mogelijk spoor op de velden, maar bij controle trof men niemand aan. Politievoertuigen stonden opgesteld aan heel wat kruispunten in de buurt, vaak tot grote verbazing van de talrijke fietsers die op uitstap waren in de buurt van het Drongengoed.

Even later merkte iemand een verdachte op aan de Kampel, enkele kilometer verder. Daarop verplaatste de actie zich naar Maldegem. Onder meer de bunkers in de buurt van de watertoren werden doorzocht, maar zonder resultaat. Alle stallen en hokken op de velden doorzoeken was zo goed als onbegonnen werk.


Geen spoor
Om 14.45 uur had men geen concreet spoor meer van de dieven en besliste men de grote zoekactie af te blazen. Enkel de lokale teams hielden de omgeving nog in de gaten.

De dieven zouden mogelijk behoren tot de bende die de jongste tijd al enkel keren toeslag in het Meetjesland en onder meer verantwoordelijk is voor enkele autodiefstallen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees