100-jarige verstokt natuurliefhebber

STADEN -
Achiel Lalleman vierde zopas zijn honderdste verjaardag. De man, die nog in goede gezondheid verkeert, woont tot op vandaag alleen in zijn huisje in de Corbystraat 8. Zijn dochter en zoon nemen samen de zorg voor de 100-jarige op zich.

Sinds drie jaar wordt Achiel Lalleman verzorgd door zijn dochter Maria en zijn zoon Maurice.


Natuur
Maria legt uit: ,,Ik neem de ochtenden voor mijn rekening, Maurice doet de namiddagen. Om de beurt overnachten wij in het ouderlijke huis. Op die manier is vader nooit alleen. Ja, wij willen persé zelf voor vader blijven zorgen. Hij heeft het hier goed thuis. De verpleegster komt drie keer per dag langs voor de verzorging. Ik zou het niet over mijn hart kunnen krijgen hem in een rusthuis achter te laten.''

Achiel Lalleman en Germaine Hoorelbeke, die in '96 stierf op 90-jarige leeftijd, kregen vijf kinderen: Yvonne, Maria, Roger, Georges en Maurice. Het koppel werd zeker niet gespaard van leed. Zij droegen drie van hun vijf kinderen ten grave. Roger stierf als peuter van drie, Yvonne stierf op 50-jarige leeftijd en Georges overleed in april '99.

Achiel was seizoenarbeider van beroep.

Tussen de seizoenen door werkte hij in de ast op de Vijfwegen. Vele hobby's heeft de man nooit gehad. Maar een natuurliefhebber is hij altijd geweest.

Maria: ,,Vader werkte graag in zijn moestuin. Hij kweekte ook bloemen, waar hij eindeloos kon naar kijken. Hij was een dierenvriend in hart en nieren. Zijn duiven waren zijn grote trots, hoewel hij nooit met de duiven gespeeld heeft. Op een bepaald moment heeft hij er meer dan honderd gehad.''

(AV)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees