Wijkcomité Lenterik geeft niet af

VILVOORDE -
De bewoners van de Lenterik hebben zich verenigd in een wijkcomité. Daarmee willen ze gedaan krijgen dat de lindebomen die hun voetpaden kapotmaken gerooid worden. Ze overwegen naar de vrederechter te stappen.

In de Lenterik duwen de wortels van de lindebomen die de straat afzomen de voetpadstenen kapot. De bewoners zien alle bomen liefst gerooid. De stad had een plan in die zin maar stuitte op een njet van Bos & Groen. De bomen horen daar thuis in een woonpark dat aansluit op domein Drie Fonteinen, aldus de dienst.

Er kwam een compromis uit de bus. De Lenterik zou een woonerf met zone 30 worden en achttien bomen die op inritten staan kunnen wel gekapt worden.

Dat vergelijk vinden de bewoners maar niks. ,,Er staan hier tachtig bomen. Je kunt niks verbeteren zonder dat die verdwijnen'', meent Leo Stabel, voorzitter van het kersverse wijkcomité.

Schepen van Openbare Werken Albert Absillis (CD&V) begrijpt het ongeduld van de bewoners maar zegt dat de stad gebonden is aan het advies van Bos & Groen. ,,Als we onze plannen hadden kunnen doorvoeren waren de bomen al lang gerooid en was alles uitgevoerd. Nu hebben we de aannemer gevraagd of hij het woonerf-concept ook wil realiseren. We verwachten antwoord voor het bouwverlof. De uitvoering zou voor september zijn. Als we duidelijkheid hebben over de aannemer roepen we de bewoners bijeen op een info-vergadering.''

,,Als die vergadering alleen dient om ons de plannen te tonen en we geen inspraak krijgen dan stappen we naar de vrederechter om het stadsbestuur in gebreke te stellen,'' dreigt Stabel. (TY)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees