Duizenden toeschouwers op Bockor Music in Park Casier in Waregem

Woodstockcovers zetten massa in vuur en vlam

WAREGEM -
Raymond van het Groenewoud & Flip Kowlier waren zeker beregoed op het Bockor Music Festival van zaterdagavond. Maar de verrassing van de avond waren wel de schitterende muzikanten van The Incredible Time Machine, die moeiteloos en met veel zin voor perfectie enkele van de mooiste klassiekers uit de Woodstockperiode opvoerden. Ruim 3.500 toeschouwers waren aanwezig in het Park Casier.

Raymond en zijn Straffe Mannen hadden absoluut geen moeite om het publiek in te pakken met de tijdloze klassiekers Liefde voor muziek, Maria Maria ik hou van jou en Liefde voor muziek . Dat zijn afgeborstelde evergreens die het overal in Vlaanderen goed doen.

Flip Kowlier bracht zijn jonge meezingers mee naar Waregem: Mien moaten en Een welgemeende fuck you . Tussendoor zong hij enkele intiemere songs, die het wel goed doen in de besloten ruimte van een cultureel centrum maar gewoonweg de mist ingaan wanneer de geluidsinstallatie èn het gebrek aan extra versterkers de boodschap niet laten overkomen.

Eddy Van Oost en Caroline Clauw hadden het daar moeilijk mee. ,,Jammer dat ze hier op het grasplein in het park niet dachten aan méér geluidsversterking. Was dat wel het geval, dan begrepen wij ook beter wat Flip Kowlier zong.''


Investering
Ontroerend en verrassend waren de prima muzikanten van The Incredible Time Machine. Met een ongelooflijke zin voor (cover)precisie voerden ze moeiteloos nummers op van Janis Joplin, Tina Turner, Joe Cocker, The Rolling Stones en andere legendarische groepen uit de periode rond 1969. Zeg maar: de nostalgie van Woodstock. De veertigers en vijftigers dansten, sprongen en zongen alles mee.

Ook schepen van Financiën Rik Soens was een van de duizenden enthousiastelingen. Hij vond het helemaal terecht dat Waregem zwaar investeerde in Bockor Music om iedereen gratis toe te laten op het grasplein van het park Casier.

,,Wat je hier beleeft, is fantastisch. Als je ziet hoe al deze mensen uit de bol gaan en er een leuke avond van maken, dan vind ik dat ons stadsbestuur terecht een pak centen uittrok voor dit evenement. Ik denk dat zoiets ook alleen maar mogelijk is in Waregem: iedereen feest en zingt mee. Wist je dat enkele politieke collega's uit Kortrijk de voorbije maanden naar onze parkconcerten kwamen kijken en dat ze verrrast waren dat er telkens zoveel publiek opdaagde? Als je ziet hoeveel volk er nu aanwezig is, dan kan je alleen maar blij zijn dat je in Waregem woont. En neen, ik zal geen begrotingswijziging moeten voorleggen aan de gemeenteraad. Alles klopt als een bus.''

Corrigeer

MEER NIEUWS