Brugse Bierkaai failliet verklaard

BRUGGE -
De handelsrechtbank in Brugge heeft de nv Nieuwe Brugse Huisbrouwerij failliet verklaard. De vennootschap was in Brugge beter bekend onder de naam Brugse Bierkaai. Jan Debruyne, exploitant van 't Brugs Beertje, lag in de jaren negentig aan de basis van deze brouwerij met vestiging in een groot pand op de hoek van de Dijver en de Nieuwstraat. Debruyne trok zich echter in september 2001 terug.

De opstart van de activiteiten van de Nieuwe Brugse Huisbrouwerij nv dateert van augustus 1999. Naast de Brugse bierkenner Jan Debruyne stapten nog vijf aandeelhouders in het project. Daarbij was onder meer een Kempense brouwer die het merendeel van de aandelen verwierf.

Een jaar lang werd gewerkt aan de restauratie van het pand waar de brouwerij-installatie nadien werd ondergebracht. Het ging om een miljoeneninvestering die zwaar op het bedrijf bleef doorwegen.

In de Bierkaai werd bier gebrouwen. Het café dat eraan paalde schonk trouwens enkel het huismerk. Een succes werd het initiatief echter nooit.

De geestelijke vader van het project, Jan Debruyne, trok zich in september 2001 volledig terug.

De jongste maanden ging het zichtbaar achteruit met het project. De Bierkaai bleek meer dicht dan open. Dit mondde uit in een faillissement. Advocate Colette Gryson is aangesteld als curator. De vennootschap laat een put van enkele tienduizenden euro na. (WGB)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees