Zeveren neemt afscheid van oud-burgemeester

ZEVEREN -
In Zeveren-Deinze overleed in het bijzijn van zijn negen kinderen oud-burgemeester en oud-schepen van Zeveren en Deinze Firmin De Smul (91). Firmin De Smul, die landbouwer was, wordt omschreven als een bijzonder sociaal voelend man.

Firmin De Smul werd geboren op 27 december 1911. Hij kreeg negen kinderen. Vijf ervan stamden uit het eerste huwelijk met Germaine Schollier, die in 1949 overleed, en vier uit zijn tweede huwelijk met Rachel Dhaene. De overledene telt naast zijn kinderen nog 25 kleinkinderen en 23 achterkleinkinderen.

Na ongeveer 25 jaar schepen te zijn geweest in Zeveren werd Firmin De Smul tot burgemeester benoemd in 1969 ter vervanging van Modest Van Steenkiste. Dat was net voor de eerste fusie van Deinze met Zeveren, Petegem en Astene. Firmin De Smul bleef nog twee jaar burgemeester en werd op 1 januari 1971 in het stadhuis van het nieuwe Deinze tot tweede schepen verkozen. Hij bleef in de raad tot hij met pensioen ging.

Vanzelfsprekend was hij als schepen en burgemeester lange tijd betrokken bij het verenigingsleven in Zeveren. De wielersport lag hem na aan het hart. Hij was echter in de eerste plaats duivenmelker.


Sociaal voelend
Tijdens de Tweede Wereldoorlog toonde hij zich bijzonder sociaal voelend tegenover de inwoners van zijn gemeente en liet hen meedelen van de vruchten die hij oogstte.

De laatste drie jaar werd hij met veel liefde omringd door zijn echtgenote. Hij wordt op donderdag 28 november om 11 uur in de parochiekerk van Zeveren begraven. (JDV)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees