Brouwerijgroep neemt 47 personeelsleden van drankenhandel in Leuven over

Interbrew koopt Terclavers

LEUVEN -
Interbrew heeft de Leuvense drankenhandel en familiezaak Terclavers overgenomen. Het depot van Terclavers in de Mechelsestraat verhuist eind dit jaar naar een nieuw distributiecentrum aan de Kolonel Begaultlaan. ,,De 47 personeelsleden blijven, maar we moeten toch ook afwachten hoe de bezetting in de toekomst evalueert'', stelt Interbrew-woordvoerder Guy Dewulf voorzichtig.

De drankenhandel Terclavers is een familiezaak, die een begrip is in Leuven. Eugène Terclavers bouwde de zaak uit in de stad, zoon Fons Terclavers staat vandaag aan het roer. Deze week is er een akkoord ondertekend tussen Terclavers en Interbrew. De brouwerijgroep neemt de zaak over. Het gaat om het distributiecentrum en de drive-ins in Leuven en Heverlee, en de winkels in Boutersem, Lubbeek, Meensel-Kiezegem, Hoegaarden en Gingelom. Er werken in totaal 47 mensen: 29 arbeiders en 18 bedienden.

Fons Terclavers is heel karig met commentaar. ,,Het is inderdaad zo dat de zaak is overgenomen door Interbrew'', bevestigt de zaakvoerder. ,,Maar voor alle informatie kan je terecht bij de Interbrew-woordvoerder.''

Woordvoerder Guy Dewulf van Interbrew: ,,Alle activiteiten lopen gewoon verder, in de respectievelijke locaties. Tenminste tot eind dit jaar. We zijn namelijk gestart met de bouw van een gloednieuw distributiecentrum aan de Kolonel Begaultlaan. Dit gebouw is eind dit jaar klaar. Dan verhuist ons distributiecentrum en dat van Terclavers naar daar. De winkel van Terclavers blijft wel in de Mechelsestraat gevestigd. Het personeel blijft werken voor ons, maar we moeten ook zien hoe de bezetting in de toekomst evolueert.'' Het nieuwe distributiecentrum aan de Kolonel Begaultlaan zal een bebouwde oppervlakte van 10.750 vierkante meter tellen.


Begrip verdwijnt
Met Terclavers verdwijnt er een begrip in Leuven. ,,Al hoop ik niet dat de naam Terclavers verdwijnt'', reageert Eric Claes, horecakenner en redacteur van het Leuvense middenstandsblad Handelen. ,,Terclavers heeft voor de particulier een aantal eigen producten, zoals bepaalde streekbieren en aperitieven. Terclavers sponsort ook veel kleinere initiatieven in de stad. We hopen dat Interbrew deze traditie voortzet, en niet alleen op massagebeurtenissen zoals Marktrock rekent.''

,,Welk idee er achter de overname zit? Geen idee'', stelt woordvoerder Dewulf. ,,Wij hebben al jaren een goede commerciële verhouding en vertrouwensrelatie met de familie Terclavers. In één van de gesprekken kwam een overname naar boven. Van het een kwam het ander.'' Over welk bedrag er met de overname is gemoeid, wil de woordvoerder niets kwijt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees