Alken-Maes neemt Louwaege over

KORTEMARK -
Alken Maes (Waarloos), de tweede grootste brouwerijgroep van België, neemt de brouwerij Louwaege over. Deze overname werd donderdag ondertekend en vrijdag werd het personeel van de brouwerij op de hoogte gebracht.

De achttien werknemers blijven aan de slag. In opdracht van Alken-Maes staat Jan-Baptist Louwaege in voor de dagelijkse leiding van de Kortemarkse afdeling. Hiermee is de brouwerij Louwaege na het conservenbedrijf Talpe en de steenbakkerijen Desimpel het derde Kortemarkse familiebedrijf dat in andere handen komt.

De brouwerij Louwaege is vooral bekend omwille van zijn pilsbier Akila, zijn Flandrien en het gesmaakte Hapkinbier. Alken-Maes behoort tot de Schotse brouwerijgroep Scottish and Newcastle en zal het Kortemarkse streekbier Hapkin meer dan ooit ondersteunen en commercialiseren. Hapkin heeft een heel sterke regionale uitstraling en wordt door kenners geklasseerd bij de top van de Belgische specialiteiten.

Alken-Maes is de groep achter de nationale bekende merken zoals Maes Pils en Grimbergen. Ondertussen heeft de groep Alken-Maes ook al Ciney, Het Brugse Witbier en de brouwerij Dekeersmaeker met als merkbier de Mort Subite overgenomen.

Voor de brouwerij Louwaege begon het allemaal in 1877. Toen keerde Placide Louwaege de landbouw de rug toe en kocht één van de vijf toenmalige brouwerijen in Kortemark. In 1959 nam Jackie Louwaegie het roer over. Ondertussen zijn de zonen Frederic en Jan-Baptist Louwaege al de vijfde generatie die actief zijn in de brouwersmilieu. (KRV)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees