Flikkendag is aan vijfde editie toe

Gent kleurt zondag blauw

GENT -
De Gentse binnenstad zal zondag weer helemaal (donker)blauw kleuren tijdens de vijfde editie van de populaire Flikkendag . Het jonge volkje werd de vorige vier edities al flink verwend, maar deze keer zijn ze pas echt de ongekroonde koningen, want de hele jubileumuitgave staat in het teken van jongeren en hun leefwereld .

De binnenstad barst zondag gegarandeerd weer uit zijn voegen. Minstens 50.000 bezoekers worden er verwacht op de Flikkendag . Wat vijf jaar geleden begon als een opendeurdag van de politie -- in het kader van de medewerking van de Gentse politie bij de VRT-televisieserie Flikken -- met zo'n 5.000 bezoekers, is uitgegroeid tot het grootste gratis Gentse evenement, na de Gentse Feesten.

Daar is het succes van Flikken zelf uiteraard niet vreemd aan, maar het is veel meer dan dat. De hulp-, orde- en veiligheidsdiensten laten het publiek kennismaken met hun specifieke werkterrein en dat staat telkens garant voor heel wat avontuur, spanning en sensatie.

Om 10 uur starten de demonstraties en animatieactiviteiten. Alles opnoemen wat er te beleven valt, is onbegonnen werk. Dus vatten we de toppers samen:

 • VRIJDAGMARKT -- Defensie is er neergestreken met een Agusta-helikopter en een indrukwekkende F16-straaljager.
 • SINT-BAAFSPLEIN -- De medische diensten simuleren een ernstig ongeval. Een happy end is gegarandeerd.
 • KOUTER -- De federale en lokale politie demonstreren hoe het er aan toe gaat tijdens betogingen, inclusief waterkanon. De kinderen kunnen mee op de motor, er is een fietsbehendigheidsparcours en een tuimelwagen.
 • KORENLEI/ACADEMIESTRAAT -- In het water aan de Korenlei kunnen kinderen een echte brandweerslang uittesten en met een hoogtewerker de lucht in. In de kazerne worden allerlei spectaculaire branden geblust.
 • LAURENTPLEIN -- Douane en accijnzen demonstreren hun technische snufjes, zoals een scanner waarmee smokkelwaar wordt opgespoord. De civiele bescherming brengt zijn decontaminatiecontainer mee, waarmee ontsmettingen worden uitgevoerd tijdens rampen.
 • KOOPHANDELSPLEIN -- Al eens in een cel gezeten? Probeer het uit in het justitiepaleis en neem een kijkje achter de schermen. Achter het paleis kan je met de scheepvaartpolitie een boottochtje maken.
 • BIJ SINT-JACOBS -- Meer bepaald in de Kammerstraat/Belfortstraat/Sint-Jacobs/Hoogpoort/Anseeleplein. Kinderstraat met springkastelen, schminkstand, hindernissenparcours, verkeerparcours voor kleuters, jongerenmarkt, breakdance, mountainbikeparcours,...
 • BAUDELOPARK -- De viervoeters van de hondenbrigade zetten hun beste pootje voor en ook de paarden van de cavalerie zijn er te bewonderen.
 • Natuurlijk is er ook weer het ,,megacoole'' Flikkenspel voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

 • BRAUNPLEIN -- Is het TV1-plein, waar ook de acteurs langskomen tijdens de Flikkenparade .
 • Flikkendag, zondag 28 september, vanaf 10 uur. Alle info: www.flikkendag.org
 • Corrigeer

  IN HET NIEUWS

  Verkiezingen in jouw gemeente:

  POPULAIRE VIDEO'S

  Het beste van Enkel voor abonnees