Record aantal ritten in Ronde van het Waasland

,,Geen cowboys meer in mountainbike-circuit''

WAASLAND -
Mountainbiken is in . En dat verklaart ook het succes van De Ronde van het Waasland , die in de streek is uitgegroeid tot een toeristische topper. Bovendien krijgt de wedstrijd steeds meer krediet. ,,Een mountainbiker wordt niet meer gezien als een mens die het laatste stukje natuur verknoeit'', legt organisator Dirk Cornu uit. Op 4 oktober wordt in Moerbeke het startschot voor de eerste rit gegeven.

Toerisme Waasland en de Ronde van het Waasland slaan voor de tweede maal op rij de handen in elkaar. Vorig jaar kwamen er dertienduizend mountainbikers opdagen. Dat zijn er de helft meer dan het jaar voordien.

,,Maar de eerste editie van onze Ronde telde slechts drie ritten met maximum tweehonderd deelnemers per rit'', zegt Cornu. ,,De zevende editie vorig jaar had achttien ritten met gemiddeld 670 deelnemers. Voor deze achtste editie plannen we er twintig. Daarmee zitten we ook aan ons maximum'', aldus de organisator.


Sfeer
Ook de sfeer is verbeterd. ,,De ongezonde concurrentie tussen vroegere afzonderlijke organisatoren is verdwenen. De cowboys zitten er niet meer tussen. We kregen er op de duur een slecht imago door'', denkt Cornu. ,,Nadat we samen aan tafel zaten, kwamen we tot één kalender. Met succes. Maar dat succes danken we ook aan de randanimatie die er altijd georganiseerd wordt. Zoals een fietsexpositie, een fitnesscenter, een pannenkoekenbak en natuurlijk ook de beruchte glazen boterham (pintje bier) .''


Toetje
Twee nieuwigheden dit jaar. Er is de veertiende rit in Belsele, die door de bossen van Waasmunster trekt en de uitbreiding naar Dendermonde. Als toetje zet de organiserende vzw een rit in Sinaai op het menu ten voordele van Kom Op Tegen Kanker . Toerisme Waasland ziet in de Ronde van het Waasland dan ook een goede investering.

,,Wij beschikken over heel wat bewegwijzerde fietsroutes'', zegt voorzitter Lucien Bats. ,,Wij willen echter dat aanbod voor mountainbikes uitbreiden. De Ronde valt bovendien in een periode zonder al te veel toeristische activiteiten. Deelnemers zijn soms verbaasd welke mooie routes en fietsbeddingen het Waasland rijk is.''

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees