Politiezone Midow scoort goed bij bewoners

WIELSBEKE -
De bewoners van politiezone Midow (Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke, Wielsbeke) hebben een positief beeld over de werking van de ordedienst. Dat blijkt uit een enquête die 444 van de 660 aangezochte gezinnen invulden. ,,Natuurlijk ben ik tevreden. Voor ons is het een uitdaging dit positief beeld te behouden. Zo maken wij nog meer werk van de wijkwerking'', zegt korpschef Hans Malisse.

Zone Midow heeft 57 politieagenten in dienst en telt 46.000 inwoners. Begin dit jaar selecteerde stagiair-criminoloog Vincent Verhelle willekeurig 660 bewoners of gezinnen om deel te nemen aan een schriftelijke enquête over de werking en het imago van de lokale ordedienst. Daarop reageerden er 444 of ongeveer 1 procent van het totale bevolkingsaantal. De resultaten werden deze week vrijgegeven. En daaruit blijkt dat de Midow-bewoners een positief beeld hebben van hun politie. Voor korpschef Hans Malisse is dat alvast een aangename vaststelling.

,,De resultaten zijn stukken beter dan vijf jaar geleden toen wij een gelijkaardige enquête in Meulebeke, Dentergem en Wielsbeke voerden. De bevolking is er nu van overtuigd dat wij de onveiligheidsproblematiek onderkennen en dat de aanpak voldoende zichtbare resultaten oplevert. Een meerderheid gaat ook akkoord met de intensieve snelheidscontroles. Ook met de snelle reactie op buurtklachten en de aandacht voor problemen rond leefbaarheid zitten we goed.''


Wijkwerking
Een van de prioriteiten die in de agenda van korpschef Malisse in het rood staat aangestreept is de wijkwerking.

,,Die gaan wij optimaliseren. Nu hebben wij al enkele van de 12 info-avonden in evenveel wijken van de zone achter de rug. Wij stellen er de respectieve agenten voor aan de bewoners en leggen uit waarvoor zij allemaal een beroep om ze kunnen doen. Wij verspreiden per wijk ook telkens een ander inlichtingenblaadje met foto en naam van de verantwoordelijke wijkagent, adres van het wijkbureel en de openingsuren van deze dienst. Voorts blijft Midow de snelheidscontroles aanhouden. En als een of andere bewoner af te rekenen heeft met kleine criminaliteit en dergelijke meer gaan wij niet zomaar een dossier aanleggen en het laten vergelen. Neen, wij gaan met de mensen praten over de resultaten en de stand van zaken. Wij willen effectief bewijzen dat wij dicht bij hen staan. In bepaalde omstandigheden koppelen wij daaraan ook techno-preventief advies. Bijvoorbeeld: bewoners bij wie werd ingebroken krijgen raadgevingen om ervoor te zorgen dat het ze geen tweede keer overkomt.'' (DJW)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees