Koppel laat vriend in coma achter langs de weg

NIEUWPOORT -
Rechter Yves Vanmaele was vrijdag bijzonder mild voor een marginaal koppel dat schuldig verzuim pleegde. De twee, Andy D. (30) en Lucienne B. (29) uit Veurne dumpten vorig jaar hun stomdronken vriend op de openbare weg, toen die al in coma lag. Ze werden toen door het parket aangehouden, tot bleek dat het slachtoffer Johan B. het alsnog na anderhalve dag haalde.

De feiten deden zich voor langs de hele Westkust, waar al van kort na de middag gepintelierd werd. Heel wat gepintelierd, want Johan B. bleek ruim 2,40 promille in het bloed te hebben, toen hij langs de weg in Veurne werd gevonden, urenlang diende te worden gereanimeerd en beademd.

,,Ik woonde in Nieuwpoort en Andy woonde in Veurne. We hebben verkering. We hadden afgesproken naar Johan te gaan en spraken af in een klein cafétje langs de Duinkerkestraat in Nieuwpoort'', begon Lucienne B. het verhaal, dat via haar flat ook nog leidde langs café Esperance tot zelfs het cafetaria van het OCMW in Veurne en eindigde in De Panne, waar Johan B., inmiddels stomdronken, tot twee keer toe viel, bloedde en op de terugweg tot twee keer toe in de wagen urineerde. De man was buiten westen. ,,Je hebt minutenlang aan hem geschud en hem dan samen met uw man uit de auto gedumpt langs de parkeerstrook'', oordeelde de rechter. ,,Zou je hem, mocht dit nog gebeuren, niet beter naar het ziekenhuis brengen, in plaats van hem op de parkeerstrook te dumpen?''

Toen de vrouw positief antwoordde, werd de rechter milder en veroordeelde het koppel tot twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een geldboete van 250 euro, dat laatste voor de man, die verstek gaf, effectief en voor de vrouw eveneens voorwaardelijk. (YNG)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees