Studentenrestaurant Alma blijft dan toch bestaan

,,Werknemers hadden geen''

LEUVEN -
Het studentenrestaurant Alma kan dan toch blijven bestaan. Meer dan drievierde van het personeel ging gisteren akkoord met de voorstellen van de directie. Dat wil zeggen dat de werknemers instemmen met flexibele werkuren. Toch blijft jobverlies onvermijdelijk, een deel van de werknemers stelt zich nu tevreden met tijdskrediet en brugpensioen.

Studenten kunnen weer op hun twee oren slapen want hun restaurant Alma blijft bestaan. Gisteren gingen de werknemers in op het voorstel van de directie. Die meldde enkele weken geleden al in een brief dat de zaken er bij Alma en ook de andere studentengelegenheden van de Leuvense Universitaire Catering (LeuCa) niet goed voor stonden. Omdat Alma al een tijdje verlies leed, stelde de directie de werknemers voor om tijdens de drukke periodes meer te komen werken en tijdens de dalperioden thuis te blijven.

Dat voorstel keurde meer dan 77 procent van de werknemers gisteren goed. Luc Gijsemberg van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront is dan ook niet verrast, volgens hem hadden de werknemers simpelweg geen keuze. Gijsemberg: ,,De werknemers panikeerden immers na de brief van de voorzitter van de Raad van Bestuur: het was akkoord gaan met het voorstel van de directie of op straat staan. Dat noem ik onder dwang. We hebben dus inderdaad het CAO getekend. De werknemers moeten nu flexibelere werkuren kloppen en een deel van de afvloeiingen wordt geregeld via tijdskrediet en brugpensioen.''


Uitvoering nauwlettend opvolgen
Gijsemberg deelt ook nog mee dat niemand van de werknemers een gat in de lucht springt. ,,We zullen nu zien hoe dit voorstel in de praktijk zal verlopen. In principe heb ik niks tegen flexibiliteit, maar de werknemers moeten daar zeker inspraak in krijgen. Wij zullen de uitvoering van het voorstel dan ook nauwlettend in de gaten houden, want de praktijk is zeker niet altijd hetzelfde als wat op papier staat.'' (REV)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees