Jens Verstrepen (16) uit Willebroek speelt gastrol in VTM-serie ,,Familie''

,,Ik geniet als ik de slechterik speel''


Na drie kleine gastrollen in de ziekenhuisserie ,,Spoed'' op VTM en een gastrol in de politieserie ,,Rupel'', die in 2004 op het VTM-scherm komt, speelt de jonge Jens Verstrepen uit Willebroek vanaf 5 januari een drietal weken lang de rol van Joris Decat in de VTM-serie ,,Familie''. {ldquo}Het zal niet makkelijk zijn. Toch hoop ik ooit een groot en bekend acteur te worden'', droomt Jens luidop.

door Kristof LAUWERS • Hoe ben je met de televisiewereld in contact gekomen?
 • Jens Verstrepen : ,,Ik speel nu zes jaar toneel. Ik heb ook vijf jaar dictie en dramatische expressie gedaan. Via toneel ben ik anderhalf jaar geleden voor het eerst gevraagd om een kleine rol in ,,Spoed'' te spelen. Na een workshop bij Robert Borremans, een heel goede coach voor jong acteertalent, heb ik nu al drie gastrollen in ,,Spoed'' gespeeld. Ik speel ook een kleine gastrol in de politieserie ,,Rupel'' die in Schelle opgenomen is. Het personage van Joris Decat in ,,Familie'' is voorlopig mijn grootste televisierol. Tijdens de opnames voor ,,Familie'' heb ik ook mijn eerste handtekening mogen uitdelen. Toen was ik wel fier hoor.'' • Kan je al iets verklappen over de rol die je in ,,Familie'' gaat spelen?
 • ,,Vanaf 5 januari speel ik de rol van Joris Decat. Pierrot Van den Bossche, de zoon van Rita en Rob, is de laatste tijd op het slechte pad. Hij spijbelt, drinkt en gokt. Als Rob hem naar een internaat stuurt, leert hij daar de mysterieuze Joris Decat kennen. Ik breng Pierrot nog verder op het slechte pad. We spijbelen, hangen samen op café en spelen op de bingokastjes. Na drie weken volgt een spannende ontknoping waarin mijn personage een belangrijke rol speelt. De opnames voor mijn rol gebeurden al in mei en juli.'' • Is het leuk om de rol van slechterik te spelen?
 • ,,Op toneel en theater krijg ik bijna altijd de rol van prins, ridder en lakei. De redder in nood, zeg maar. Maar mijn televisierollen zijn bijna allemaal slechteriken. Eigenlijk geniet ik er wel van om de slechterik te spelen. Maar in het echte leven ben ik een vrij brave jongen hoor. Een karakterrol als die van Joris Decat in ,,Familie'' moet ik ook beter voorbereiden dan de rol van een brave jongen. Goed de intonatie in mijn stem oefenen en hoe ik mysterieus in de camera moet kijken. Dat oefen ik thuis voor de spiegel.'' • Hoe is de sfeer op de set bij een opname?
 • ,,De vaste acteurs en actrices kijken zeker niet op je neer omdat je maar een gastrol komt spelen. Ze aanvaarden je meteen als iemand van de groep. Tussen de opnames door maken we veel plezier. Op de set van ,,Rupel'' heb ik met Gilda De Bal en Filip Peeters gepraat. Met Saskia Raë, Kristof Van de Vondel (Leentje en Pierrot in `Familie') en alle andere jongeren op de set van ,,Familie'' klikte het heel goed.'' • In welke serie zou je nog heel graag acteren?
 • ,,De nieuwe politieserie ,,Zone Stad'', die VTM in Antwerpen maakt, vind ik heel goed. Daar zou ik ook wel een rolletje in willen spelen.'' • Zou je van acteren echt je beroep willen maken?
 • ,,Het is een heel onzeker beroep. Je hoort acteurs en actrices ook vaak klagen dat ze de eindjes maar amper aan elkaar kunnen knopen. Maar ik zou het toch willen proberen. Na mijn humaniora zou ik graag nog een kunstopleiding volgen. Of de internationale televisieschool. Acteren is een vak als een ander. Je moet het ook leren: de menselijke emoties, het inlevingsvermogen en de algemene kennis om altijd weer een andere rol te kunnen spelen. Maar ik leer nu ook al heel veel in de praktijk op de set tijdens de opnames. En zelf regisseren lijkt me ook wel leuk.''

  Corrigeer

  IN HET NIEUWS

  Verkiezingen in jouw gemeente:

  POPULAIRE VIDEO'S

  Het beste van Enkel voor abonnees