Portiersoorlog voor de rechter

ANTWERPEN -
Wie schoot op wie tijdens een afrekening tussen portiers in café Planet Sports aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne? Bij de correctionele rechtbank in Antwerpen zaten gisteren vijf zware jongens in de beklaagdenbank. Ze worden verdacht van de raid op de portiersgroep rond Tim Tubbax.

Het openbaar ministerie vervolgt de beruchte portier Marzouk Doudah (28) en vier van zijn vrienden voor bendevorming en de aanval op het café Planet Sports in oktober 1998. De vijf beklaagden zouden toen een raid hebben uitgevoerd op het hoofdkwartier van ex-politieman en notoir kickbokser Tim Tubbax.

Inzet van de afrekening was de strijd voor de deur van de Wase discotheek BBC en een toen nog nieuw te openen danstent met de naam The Cream. In die laatste zaak wilde Tubbax voortaan de lakens uitdelen. Op 27 oktober spraken Doudah en Tubbax met elkaar af in café Planet Sports. Wat daar gebeurde is onduidelijk. Feit is dat er geschoten werd want de politie vond buiten op het voetpad zeven kogelhulzen. In de gevel van de zaak werden vier inslagen geteld.


Confrontatie
Tim Tubbax raakte bij de confrontatie gewond aan zijn rechteroog. Naar eigen zeggen was dat het gevolg van een schampschot. De groep rond Marzouk Doudah beweert echter dat ongewapend waren en dat zij niet geschoten hebben. Voor de openbaar aanklager staat het vast dat het om een vooraf geplande raid ging. Hij vorderde gisteren tegen Doudah dertig maanden cel en tegen diens kompanen elk twee jaar cel. ,,De beklaagden mogen van geluk spreken dat er geen doden vielen'', klonk het nog.

De verdediging argumenteerde dat Tim Tubbax zelf de oorzaak was van het gevecht. ,,Hij belde hen op voor een gesprek. Ze moesten zelfs de weg vragen naar het café. Eenmaal daar zaten ze als ratten in de val want Tubbax had dertig man opgetrommeld.'' Meester Jef Vermassen pleitte dat de mythische faam van Marzouk Doudah in diens nadeel werkt. ,,Mijn cliënt huwde drie dagen voordien en vertrok de volgende dag op huwelijksreis. Dat ga je toch niet verprutsen met de organisatie van een raid?'' Doudah is inmiddels volledig uit het portiersmilieu gestapt en runt nu een supermarkt. Vonnis op 26 maart. (JCV)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees