Gedelegeerd bestuurder Marc Mortier neemt ontslag

Flanders Expo is kapitein kwijt

GENT -
Marc Mortier (53) neemt ontslag als gedelegeerd bestuurder van Flanders Expo. Hij was van bij de oprichting in 1986, op het voormalige vliegveld van Sint-Denijs-Westrem, directeur-generaal van de Gentse beurshallen. In mei 2000 was hij benoemd tot gedelegeerd bestuurder. Hij heeft een twintigjarige carrière in de beurswereld achter de rug. Voor hij bij Flanders Expo kwam, was Mortier directeur van de textielbeurs Textirama.

Mortier was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Hij is met vakantie vertrokken. Bij Flanders Expo beperkte men zich tot een perscommuniqué dat meldt dat Mortier binnenkort een nieuwe functie opneemt in de bedrijfswereld. Waar Mortier heengaat, is op dit ogenblik niet uitgemaakt.

Het rommelt al geruime tijd bij Flanders Expo. In oktober vorig jaar werd algemeen directeur Roger Locy ontslagen nadat hem de dagelijkse leiding pas enkele maanden voordien was toevertrouwd. Locy was eveneens een van de pioniers van Flanders Expo en kwam, samen met Mortier, over van Textirama. Tussen Locy en Mortier was vorig jaar een verschil in visie gerezen over de wijze waarop Flanders Expo moest worden geleid.

De raad van bestuur van Flanders Expo wil snel de procedure starten om een opvolger voor Marc Mortier te vinden. Guido De Wilde, huidig voorzitter van de raad van bestuur, neemt voorlopig de functie van gedelegeerd bestuurder waar. (KN)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees