Nieuwe brouwzaal in glazen huis

ROESELARE -
Bezoekers van de Brouwerij Rodenbach kunnen voortaan al vanop de binnenkoer de productie van het bier volgen. De nieuwe brouwzaal, gebouwd in een glazen huis, werd dinsdag officieel ingehuldigd. Het gaat om een investering van drie miljoen euro.

Na de afbraak van de oude kuiperij, de gistingstoren van 1962 en de hal van de vatenvulinstallatie, werd de jongste negen maanden hard gewerkt aan een nieuwe brouwzaal. Het gebouw kreeg het concept van een glazen huis.

,,Als symbool voor de openheid en de gastvrijheid van de brouwerij'', verklaart Peter Buelens, pr-verantwoordelijke van Rodenbach. ,,De nieuwe brouwzaal heeft een capaciteit van 250 hectoliter per brouwsel. Dat stemt overeen met de capaciteit van de oude, historische brouwzaal. De sturing gebeurt met de nieuwste technologie, waarbij de visualisatie automatisch wordt aangepast bij een programmmawijziging.''

De inhuldiging van de nieuwe zaal volgt nog geen jaar na de opening in juni 2001 van het bezoekerscentrum in de foederzalen. Brouwerij Palm, die in 1998 Rodenbach overnam, heeft nog meer plannen.

,,We willen nog meer dynamiek in deze site'', zegt gedelegeerd bestuurder Jan Toye. ,,Er komt een nieuwe bestemming voor de oude bottelarij en het beschermde kasteel en park. Ook voor de oude brouwzaal kijken we uit naar een nieuwe functie. Er bestaat immers ook interesse om die te laten beschermen.''

De eerste industriële brouwzaal werd gebouwd in 1864. Vierenvijftig jaar later, na de Eerste Wereldoorlog, werd die gedeeltelijk ontmanteld en volledig gerenoveerd. Het duurde tot 2002 voor er nog eens een grondige vernieuwing kwam.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees