Gentse Veldstraat gedeeltelijk afgesloten

Gevel op instorten In de Veldstraat dreigde even voor de middag de gevel van een pand waar renovatiewerken bezig zijn naar beneden te storten. De gevel was losgescheurd van de dwarsmuren. De bouwvakkers verwittigden de politie, die de helft van de Veldst


Een bouwfirma renoveert de panden tussen M&S Mode en Alain Manoukian. Daar komt de Franse kledingketen Pimkie. Het gaat eigenlijk om twee panden die tot een winkelruimte worden verbouwd. Zogoed als alle binnenmuren zijn uit de gebouwen verwijderd. Alleen de beschermde voorgevels staan nog overeind.


Scheuren
Even voor de middag stelde men scheuren vast in een stuk muur die de beide gebouwen verbindt. Die hoek was wellicht onvoldoende ondersteund en daardoor dreigde een van de gevels naar beneden te storten.

De politie sloot uit veiligheidsoverwegingen de Veldstraat volledig af tussen de Korenmarkt en de Voldersstraat. Een uurtje later werd het afgesloten gedeelte beperkt tot een twintig meter vanaf het betrokken pand tot de Bennesteeg.

Twee winkels rechtover de panden waren daardoor verplicht hun deuren te sluiten aangezien de klanten niet meer tot bij de zaak konden. De politie moest geregeld voetgangers terugsturen die onder het politielint kropen om hun weg voort te zetten.

In de loop van de middag verslechterde de toestand en kwamen geregeld kleine brokstukken naar beneden. Afbreken vond men te riskant aangezien het metselwerk vrij broos is en het gevaar bestond dat ook de andere gevel zou instorten.

Omstreeks 17 uur kwam een gespecialiseerde firma ter plaatse en kon men via een speciale schacht arbeiders naar boven sturen om de hoek te stutten. Die werken namen ongeveer drie uur in beslag. De stadsarchitect zou kijken of de toestand daarna veilig genoeg was om de straat opnieuw open te stellen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees