OCMW neemt Campus Hoogweg in oktober opnieuw over

WINGENE -
,,We kunnen even opgelucht ademhalen. De timing van de overdracht van het OCMW-rusthuis is opgeschoven naar 1 oktober. Geruchten deden de ronde dat dit op 1 september al zou gebeuren. Dat geeft ons ruimte om te werken'', zei vakbondsman Gino Dupont (LBC) na afloop van de OCMW-raad dinsdagavond.

Ruim 30 personeelsleden van het rvt Campus Hoogweg vatten post voor het oud-gemeentehuis van Zwevezele, waar de OCMW-raad plaatsvond. Gewapend met fluitjes, een spandoek, een doodskist en pamfletten die ze uitdeelden aan voorbijgangers riepen ze om aandacht. ,,Zoals tijdens de gemeenteraad komen we luisteren. We willen eerst zien hoe ze de situatie proberen op te lossen'', aldus Gino Dupont van LBC.

Net als in de gemeenteraad stapten de personeelsleden na de hevigste discussies op. ,,Zo'n toneel spelen terwijl het om de bewoners en het personeel gaat, is echt schandalig.''

Toch hoorde Gino Dupont samen met het personeel positieve zaken. ,,Er werd eerder vernomen dat de 'teruggave' van het OCMW-rusthuis voor 1 september zou gebeuren. Blijkt dat dit nu op 1 oktober geregeld is. Dat geeft ons de kans uitgebreid aan het werk te gaan. Een opzeg kan nu ten vroegste op 1 november.'' De vakbondsman startte gisteren zijn onderhoud met de betrokken partijen maar sloot niet uit dat er nog acties zouden volgen mocht dat nodig zijn.


Zelfstandigen inschakelen
Op de OCMW-raad volgden opnieuw ellenlange discussies tussen de CD&V-meerderheid en de fractie van Stem 21. Het was burgemeester Hendrik Verkest die de raad voorzat.

In de overeenkomst tot teruggave van het rustoord Campus Hoogweg aan het OCMW nam de Stem 21-fractie aanstoot aan de bepaling dat de teruggave gebeurt in de staat waarin het rusthuis zich bevindt, zonder dat de vzw Sint-Anna daar verantwoording moet over geven. Ook de bepaling dat de vzw Sint-Anna ten minste tien personeelsleden moet overnemen, lokte vragen uit.

,,Als het personeel vertrekt vanaf 1 oktober, hoe kan de verzorging dan gegarandeerd blijven?'', vroeg Martine Devisscher zich af. ,,Ofwel via kortlopende contracten, ofwel via zelfstandigen die de dienst kunnen verzekeren'', antwoordde de burgemeester. Stem 21 twijfelde eraan of die mensen gevonden zullen worden.

Over één zaak waren beide partijen het eens op het einde van de zitting: het oorspronkelijke doel werd niet bereikt.

(FM)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees