Politiereglement voor skatepark

MERCHTEM -
Merchtem heeft een politiereglement goedgekeurd dat het gebruik van het mobiele skatepark beperkt. Zo waren er de laatste tijd klachten van lawaai-overlast en hinder rond het park.

Het skatepark wordt zowel in Merchtem-centrum als in Peizegem en Brussegem voor de jongeren opgesteld. Burgemeester Eddie De Block: ,,In Peizegem maakten jongeren een vuurtje op het skatepark met de bedoeling om erover te springen. Dat kan niet de bedoeling zijn van het park.''

,,Daarom hebben we nu een reglement opgesteld, zodat de politie bij overtreding ook kan optreden. Het skatepark mag ook niet meer gebruikt worden tussen 22 en 6 uur.''

Voorts heeft de gemeente in het reglement ook een verbod ingevoerd op het aanbrengen van graffiti, gebruik van alcohol en drugs, verbod voor het storten van afval en ook het inwaxen van de skaterampen wordt ook verboden.

De gebruikers van het skatepark moeten ook beschermkledij zoals een valhelm en pols- elleboog en kniebeschermers dragen. De gemeente raadt in het reglement de gebruikers ook aan om een bijkomende familiale verzekering te nemen. De lokale politie zal nu meer controles aan het skatepark uitvoeren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees