Pajotse muzikanten vinden mekaar in 't Zomerlied

GOOIK -
Elf Pajottenlandse muzikanten stapten op vraag van cafébaas Koen Goddeau naar de studio. Ze kwamen terug met 't Zomerlied, een ode aan 't Zomercafé. Het elftal stelt het nieuwe lied over drie weken voor aan het grote publiek.

Koen Goddeau baat sedert vorig jaar in de Gooikse Dorpsstraat 't Zomercafé uit. Hij krijgt regelmatig muzikanten over de vloer. Goddeau: ,,Ik kende mijn klanten-muzikanten, maar zij kenden mekaar niet. Ze komen uit verschillende muzikale richtingen. Ik vroeg hen of ze iets zagen in een liedje over 't Zomercafé. De stap naar iets nieuws en onbekend boeide de meesten.''

Leerbekenaar David Dermez schreef de basismelodie en de tekst. Samen met Martijn De Wagter werkte hij 't Zomerlied verder uit. Dermez: ,,De melodie moest aangepast worden aan bijna tien instrumenten: drums, bas, fluit, contrabas, viool, doedelzak, accordeon en viool. Ik wilde iets optimistisch, zomers en fris. Daarom startte ik met een reggaeritme. Het refrein klinkt wat folky en het einde heeft een poptintje. Daarmee vindt de mengelmoes van muzikanten uit de klassieke richting, pop en folk zijn of haar gading in 't Zomerlied''.

Dermez beschrijft in de tekst het gevoel vanaf het moment dat je het Zomercafé binnen stapt en het effect na een feestelijke avond. Het elftal repeteerde driemaal het liedje en sleutelde nog wat aan de melodie tijdens de opnamedag. Uitbater Koen Goddeau is tevreden met het resultaat: ,,'t Zomerlied klinkt goed. De groep muzikanten is intussen uitgegroeid tot een vriendenkring. Voorlopig blijft het bij dit eenmalig project. Op 19 mei stellen we in zaal Familia het liedje voor aan het grote publiek, tijdens een goed gevulde muzikale avond.'' (JHG)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees