Loodzware brandkoffer verdwenen uit OCMW-kantoren Harelbeke

Dieven pikken safe van 340 kilogram

HARELBEKE -
Dieven hebben in de nacht van zondag op maandag een brandkoffer van maar liefst 340 kilogram gepikt uit de kantoren van het Harelbeekse OCMW. De loodzware koffer sleurden ze via een noodtrap van de eerste verdieping naar beneden. De dieven namen de koffer en de inhoud -- naar schatting zo'n 10.000 euro -- mee.

Het was voor ontvanger Rudy Eggermont gistermorgen schrikken. De anderhalve meter hoge en robuuste brandkoffer, die anders een prominente plaats innam in zijn kantoor, stond er niet meer. Zuster Martine, conciërge in het gebouw, had de avond voordien nog gezien dat alles in orde was. Al snel bleek dat de dieven niet op enige moeite hadden gekeken om het gevaarte buiten te zeulen.

,,Wellicht klauterden ze eerst op een afdak'', zegt OCMW-voorzitter Filip Kets. ,,Door het raam open te breken raakten ze binnen in het kantoor van de ontvanger.''

Het doelwit was de koffer. Zonder enige inhoud weegt die 340 kilogram. Achter de grendels stak naast een som geld een kopie van de computerbestanden van de ontvangerij. ,,Een geluk dat de ontvanger vrijdag gepast reageerde en een deel van het aanwezige geld naar de bank bracht.'' De resterende som van naar schatting 10.000 euro was het werkkapitaal.


Geen lawaai gehoord
Dat kapitaaltje is nu in handen van dieven, die duidelijk met een paar waren om de klus te klaren. Via een noodtrap sleurden ze de brandkast naar buiten en plaatsen die op een karretje. De dieven gingen omzichtig tewerk, want de conciërge hoorde niks van het lawaai.

De politie heeft niet veel aanknopingspunten. In elk geval is duidelijk dat de dieven in het verleden al in contact gekomen zijn met het OCMW en de ontvanger. In het kantoor worden alle uitbetalingen gedaan en ook alle bedragen geïnd.

Corrigeer

MEER NIEUWS