Zoekfietstocht om Zwinstreek te verkennen

KNOKKE-HEIST -
De toeristische diensten van Knokke-Heist, Sluis en Damme hebben zowel voor toeristen als bewoners van de streek een fietszoektocht uitgedokterd in de Zwinregio. Aan de Zwinstedenzoektocht hangt een prijzenpot van meer dan 2.500 euro.

De steden uit het land van Uilenspiegel werken sinds geruime tijd samen om verschillende initiatieven uit de grond te stampen. Uit het grensoverschrijdend overleg tussen Knokke-Heist, Damme en Sluis is een fietszoektocht uit de bus gekomen. De fietsexpeditie is in feite een uitvloeisel van het boek dat Chris Weymeis twee jaar geleden schreef over het land van Tijl Uilenspiegel.


Twee lussen
De zoektocht heeft tot doel inwoners en toeristen aan streekverkenning te laten doen. De tocht, die op eigen tempo kan worden gereden, bevat twee lussen die niet alleen de voornaamste steden aandoen maar ook tal van verborgen plekjes.

Bij het uittekenen van de fietstocht, die elf gemeenten aandoet, is vooral aandacht besteed aan het gebruik van autoluwe wegen. De opzet is dat naast zee en strand de toerist eeuwenoude schatten leert kennen in de streek.

De eerste lus, met startplaats Damme, brengt de deelnemer tot in Knokke en St.-Anna Ter Muiden en dan terug naar de Uilespiegelstad. Lus 2 wordt vooral verreden in Zeeuws-Vlaanderen, met start en aankomstplaats Sluis. (NM)

  • Deelnemen aan de zoektocht kost 3,75 euro en kan tot 30 september. Inschrijven kan iedere dag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur bij de VVV's van Knokke-Heist, Damme, Sluis, Cadzand en Aardenburg.
  • Corrigeer

    MEER NIEUWS