,,Geen gevaarlijke stoffen''

ELVERDINGE, IEPER -
De Ieperse burgemeester Luc Dehaene was vlug ter plaatse in Elverdinge. Hij had enige informatie over de reeks zware ontploffingen.

,,Het gaat om een bedrijf dat beits- en boenproducten vervaardigt. Er is daar blijkbaar nogal wat terpentijn opgeslagen, dat als verdunner gebruikt wordt. Het is die terpentijn die de boosdoener is en zorgde voor de ontploffingen. Maar gevaar voor de volksgezondheid is er nooit geweest: de rook die vrijkwam, was niet giftig'', aldus de burgemeester.

Die rook waaide met het zachte westelijke briesje in de richting van het plaatselijke bejaardentehuis aan de overkant van de straat, Maar gevaar voor de bewoners is er nooit geweest.

,,Ook de voormalige pastorie van Elverdinge, die recent door de stad verkocht is aan een horeca-uitbater, alsook de Centea Bank, die allebei aanpalen aan het bedrijf van Christophe Edwards, hebben heel wat brand- en waterschade opgelopen'', aldus nog burgemeester Dehaene. De bankuitbaters zijn momenteel op reis in het zuiden van Frankrijk.

Corrigeer

MEER NIEUWS