Betonblok tegen winkel in Westerlo

Ramkrakers aan de haal met merkkleding

WESTERLO -
Onbekenden gooiden maandagochtend omstreeks half vier een betonblok tegen de deur van kledingzaak Mode Eros in de Polderstraat. De daders gingen aan de haal met merkkleding. Wat de dieven allemaal meenamen, is nog niet bekend. De zaakvoerders waren net vertrokken op reis.

,,Rond half vier hoorde ik een alarm afgaan in de straat'', getuigt buurman Dominiek van restaurant 't Westelhof. ,,Toen ik uit het raam keek, stond er een donkere blauwe of grijze Ford voor de winkel. De auto had een gele nummerplaat met zwarte letters, waarschijnlijk een Nederlandse of Franse wagen. Ik zag twee personen die kleding uit de winkel in de wagen laadden.''

,,Een buurtbewoner heeft nog uit het raam naar de dieven geroepen. Die trokken zich daar niet veel van aan en deden rustig voort. De politie was vrij snel ter plaatse maar toen waren de daders al weer verdwenen.'' Een speractie van de politie leverde geen resultaat op.

Volgens Dominiek is het de eerste keer dat dergelijke feiten zich afspelen bij Mode Eros. ,,De winkel is nochtans goed beveiligd. Er is een alarminstallatie en er staan paaltjes tegen ramkrakers voor de etalage. De deur is van kogelvrij glas. Toch slaagden de dieven erin de glazen plaat uit de deur te wrikken.''

Uit de winkel zouden vier rekken met hemden en merkkleding geplunderd zijn. ,,De eigenaars zijn nog maar net vertrokken op reis naar Italië. Daarom is het nog niet duidelijk hoe groot de buit is. Er zijn zeker enkele lederen jassen, maatpakken en hemden verdwenen'', weet de buurman. (JGH)

Corrigeer

MEER NIEUWS