Kameraden stappen Dodentocht voor hartpatiënte

,,Mich is onze motivatie''

BORNEM -
Vrijdag 8 augustus start de 33ste Dodentocht. Mich Fannes uit Kessel-Lo zal met meer dan gewone belangstelling de tocht volgen. Karen, Ruth, Peter, Tom, Dirk en Bruno stappen mee en laten zich sponsoren om Mich' harttransplantatie mee te bekostigen. De kosten lopen op tot meer dan 12.500 euro, exclusief revalidatiekosten.

,,Twijfels als Zouden we het wel doen, die Dodentocht? , smolten als sneeuw voor de zon, nu Mich (46) onze reden én motivatie is. Voor haar halen we de eindmeet'', zeggen de initiatiefnemers Ruth Verbrugge (33) en Bruno Van Volsem (35). Voor 0.025 euro per km laten ze zich sponsoren en als ze alle zes aankomen, krijgt Mich 15 euro van iedereen die het initiatief steunt. ,,We zoeken minstens duizend 'goede harten''', zeggen de initiatiefnemers. Tot nu vonden ze er al honderd.

Mich heeft een slecht werkende aortaklep maar de dokters verkiezen een volledige harttransplantatie. ,,De andere drie hartkleppen zijn makkelijker te vervangen, net de aortaklep houdt heel wat risico's in en zo'n operatie werd nog maar zelden tot een goed einde gebracht'', kreeg Mich te horen, zelf schoolarts.


Sponsors vinden niet evident
Met hun actie voor Mich zijn Bruno en Ruth overigens niet aan hun proefstuk toe. Ruth zit momenteel aan de voet van de Mont Blanc, waar ze zich voorbereidt op de beklimming van de berg. Hiervoor vond ze toch al zo'n 150 sponsors, de opbrengst gaat ook naar Mich.

Bruno Van Volsem telt rustig af tot 8 augustus. Hij zal dan al voor de 7de keer de Dodentocht meestappen. ,,Ik ben niet buitengewoon sportief. Buiten wat inline-skaten en zeilen in de zomer, doe ik niet veel aan sport. Of het moeilijk is mensen warm te krijgen om ons te sponsoren? Echt evident is het niet...''

Mich zelf is bijzonder opgetogen over het initiatief. ,,Dokters vragen mij het rustig aan te doen, zodat de transplantatie nog wat kan worden uitgesteld. Dat is niet evident met twee zonen van 12 en 14 én een fulltime baan... Ik ben snel moe en heb energie nodig. Liefst van al zou ik nu al een nieuw hart krijgen''. (CRM)

  • Meer info bij Bruno Van Volsem op 03-239.00.81 of via e-mail : bruno.vanvolsem@colliers-epmc.be. Storten voor Mich kan op rekeningnummer 833-5356178-96 met vermelding 'Mich'.
  • Corrigeer

    MEER NIEUWS