Tram 12 over één spoor in beide richtingen

Verkeersellende in Antwerpse Seefhoek


Tijdens de werken aan de Richardstraat, Hollandstraat, Spoorstraat en omgeving, rijdt tram 12 over één spoor in beide richtingen. De bewoners, ook die met een eigen garage, mogen 9 maanden lang de straat niet in. Ze krijgen wel een bewonerskaart en kunnen hun auto aan gunsttarief kwijt in de parking Sint-Jan. De werken starten dinsdag 5 augustus.

De Richardstraat, de Rotterdamstraat, de Spoorstraat, de Hollandstraat en een klein stukje Dambruggestraat krijgen een nieuwe kleedje. Het wordt dezelfde frisse look als de andere vernieuwde straten in de omgeving van het De Coninckplein en Permeke. De stratenmakers starten op dinsdag 5 augustus en zullen er zo'n 9 maanden mee bezig zijn.

Meteen vernieuwt ook De Lijn haar tramsporen, wat voor veel verkeersellende in de Seefhoek dreigt te zorgen. Zo rijdt tram 12 tijdens de werken over één spoor, in beide richtingen. Waar de wissels komen is nog onduidelijk. Eenzelfde scenario gebruikte De Lijn bij de werken aan de Van Kerckhovenstraat, wat voor heel wat vertragingen bij tram 12 zorgde.


Parkeerverbod in vijf straten
Om de trams toch zoveel mogelijk vrije baan te geven komt er een compleet parkeerverbod in de vijf straten. Zelfs bewoners die er een garage hebben of chauffeurs die er een autostandplaats huren mogen er niet meer in. Ze mogen wel een bewonerskaart afhalen -- één per gezin -- en parkeren in de andere straten van de buurt. Zo'n bewonerskaart moet aangevraagd worden in het Antwerpse districtshuis aan de Lange Gasthuisstraat 21.

Wie helemaal zeker wil zijn van een parkeerplaats vlakbij, kan terecht in de parking Sint-Jan. Bewoners krijgen er een abonnement voor 25 euro per maand, normaal kost dat 50 euro. De parking blijft 24 uur op 24 uur toegankelijk voor abonnees.

  • Inlichtingen: Stadskantoor Noord, bij Jasmin De Rijcker (tel.: 03-234.33.09).
  • Corrigeer

    MEER NIEUWS