Antwerpenaars krijgen geen post

ANTWERPEN -
Het personeel van postkantoor Antwerpen 1 legde maandagmorgen het werk neer. Mensen uit de zones met postcode 2000 en 2018 kregen daardoor maandag geen post. Vandaag volgen verdere onderhandelingen tussen personeel en directie.

De nachtsorteerders van Antwerpen 1 legden maandag het werk neer. Slechts twee van hen gingen aan het werk. De mensen van de uitreikingsrondes zetten daarna de staking verder, bij hen deed acht man niet mee.

,,We hebben problemen met het elektronische georoutesysteem'', zegt ACOD-sectorafgevaardigde Ludo Gouwloos. ,,Maar vooral de afschaffing van de tweede uitreikingsronde hier in Antwerpen baart ons zorgen. De service aan onze klanten gaat daardoo verloren. En het levert problemen op voor onze veiligheid. Zonder tweede ronde lopen we een hele tijd met veel geld op zak. Nu hebben we hier nog weinig problemen met criminaliteit, maar dat zou wel eens kunnen veranderen.''

De staking wordt gesteund door het gemeenschappelijk vakbondsfront. Vandaag volgt overleg tussen bonden en directie. ,,Levert dat niets op, dan gaan we woensdag weer in staking'', zegt Ludo Gouwloos nog. (GDB)

Corrigeer

MEER NIEUWS