Blokker op Grote Markt van Izegem brandt

Attente stagiaire voorkomt ramp


IZEGEM

,,Een stagiaire merkte plots op dat er rook en water uit het plafond kwam. Onmiddellijk hebben we de winkel ontruimd'', vertelt gerante Ann Desein van het Blokkerfiliaal op de Grote Markt van Izegem waar gisteren brand uitbrak. Toch leed de zaak heel wat schade.

De oproep voor de brand in de Blokker liep even voor 10.30 uur binnen bij de brandweer van Izegem.

,,Het was onze stagiaire Stefanie Vandemaele die de brand als eerste opmerkte'', doet gerante Ann Dessein uit Kuurne het relaas. ,,Op het ogenblik van de brand waren een viertal klanten aanwezig. Ik heb onmiddellijk geroepen dat iedereen de winkel moest verlaten.''

De evacuatie verliep vlot. Ook de drie personeelsleden vatten buiten post. ,,Onze stagiaire had de brandweer gebeld. Uit het plafond kwamen rook en water. Zelf hebben we geen bluspoging ondernomen. Dat was onmogelijk omdat we het vuur niet konden bereiken. Vlammen hebben we eigenlijk niet gezien.''


Vuurhaard
De brandweer was snel ter plaatse. Een 15-tal manschappen ging op zoek naar de vuurhaard. Die werd al snel gevonden tussen het valse plafond. Een deel van de zoldering werd verwijderd om de nog smeulende brand volledig te kunnen doven.

,,Bij aankomst werden we vooral met veel rook geconfronteerd'', aldus brandweercommandant Marc De Taevernier van Izegem. ,,We hebben dan ook het gebouw grondig geventileerd.'' In de naastgelegen panden hing er eveneens een prikkelende rook.

De schade in het warenhuis is groot. Wellicht zal de zaak een tijdje dicht moeten. Enkele directieleden van Blokker werden ter plaatse verwacht om te beslissen hoe het verder moet met de winkel. In totaal werken er vijf mensen in het Izegemse filiaal.

,,Een geluk bij een ongeluk'', zuchtten enkele personeelsleden die de blussingswerken volgden. ,,Mocht de brand 's nachts zijn uitgebroken, dan waren de gevolgen veel groter geweest.'' (FMR)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees