Snowboarders pakken park in

DILBEEK -
Sneeuw betekent voor Sander De Staerke en Wouter Van Melkebeke snowboarden. Gisteren moest ze daarvoor niet naar de Alpen trekken. Ze vonden de geschikte helling zowat naast hun deur: vlak achter het gemeentehuis van Dilbeek.

Het is niet de eerste keer dat ze hun snowboard uitproberen in het park van Dilbeek en ze zijn ook niet de enigen. ,,Vooral tegen de avond komen hier heel wat snowboarders als het gesneeuwd heeft'', vertellen ze. Het zijn wel de Alpen niet, maar ze genieten er toch van. Ze maken zelfs een ,,jump'' van sneeuw om het wat spannender te maken. Toch maar oppassen voor de vijver vlakbij?

,,Er is daar beneden nog wel wat plaats over. Je moet natuurlijk niet recht naar beneden glijden, maar schuin, dan lukt het wel'', zegt Sander De Staercke. Met veel zwier bewijst hij zijn woorden: met gemak springt hij over de zelfgemaakte jump en glijdt met een sierlijke boog naar beneden.

Voor beide snowboarders is dat maar een voorproefje; Wouter vertrekt vandaag op sneeuwvakantie en Sander over enkele weken. (LVD)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees