Prins Alexander reikt prijs uit

SINT-MARTENS-LATEM -
De Simonnetschool in Sint-Martens-Latem kreeg gisteren de hulp van prins Alexander en zijn echtgenote, prinses Lea, bij het uitreiken van de rapporten aan de leerlingen. Voor Melanie Van Dorpe uit het zesde leerjaar was er nog een extraatje, zij kreeg van de halfbroer van koning Albert II de Prix de Français overhandigd.

Zoals in zoveel scholen op de laatste dag voor de zomervakantie, mochten de leerlingen tijdens de proclamatie hun eindrapport afhalen. Ze kregen daar bovenop een boekenpakket als geschenk.

Voor de leerlingen van het zesde leerjaar waren er nog speciale prijzen. Onder meer voor inzet in de Franse les en taalvaardigheid, de zogeheten Prix de Français.

,,In onze school starten we met Franse les vanaf de kleuterschool. Dat is een traditie sinds de oprichting van de school. Bij de kleuters is dat nog zeer speels opgevat, de kinderen leren enkele liedjes en gedichtjes. Elk jaar worden die lessen wat moeilijker en in het vijfde en zesde leerjaar pikken we in op het verplichte programma. We merken dat onze leerlingen in het secundair goed scoren in het vak Frans. Ik let er wel op dat de prijs gaat naar iemand die niet Franstalig is van thuis uit'', zegt Didier Vandenhaute, klastitularis van de zesde klas.


Le petit prince
Dit jaar mocht Melanie Van Dorpe de prijs in ontvangst nemen uit handen van prins Alexander. Die overhandigde haar het boek Le petit prince van Antoine de Saint-Exupéry en ze kreeg er een prinselijke zoen bovenop. ,,Ik had die prijs helemaal niet verwacht want er zijn zoveel leerlingen in onze klas die vloeiend Frans praten. Ik ben wel blij met het geschenk want het is een prachtig boek. Met de woordenschat die wij kennen, moet ik dat probleemloos kunnen lezen'', vertelde een glunderende Melanie.

De overige prijzen gingen naar Tim Vermeulen (wetenschappelijke interesse), Despina Declercq (algemene ijver), Josefien Bracke (handvaardigheid) en Melissa Deckmijn (aanmoediging).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees