Het leven op een Werchterse camping is zwaar, maar mooi

Bier drinken uit schoenen

WERCHTER -
Het leven op de camping is in drie woorden samen te vatten: bier, gerstenat en goudgeel vocht. Het enige probleem is een proper glas, maar dat is snel opgelost als je uit je schoen drinkt. Moet kunnen, tenslotte is het toch maar één keer per jaar Rock Werchter.

Kamperen is een vak apart. Wie ooit op een camping van Rock Werchter belandde, zal dat niet tegenspreken. Vuile voeten, een dronken hoofd en gras tussen je tanden bij het ochtendgloren is zelden een uitzondering. Gelukkig maar, want net dat is de charme van de camping.

Vooral de nachtelijke uurtjes zijn de moeite waard. Uitspraken, of eerder versprekingen, zoals ,Ons moeder en ons ma' ,verlichtten' de duisternis.

Toch heeft een kampeerterrein zo zijn beperkingen. Uren in de file staan voor een verfrissende douche is er daar één van. Dirk Vanreydt en Véronique Mommen kunnen er van meespreken, want zij zijn de drijvende krachten achter enkele liters fris water en propere toiletten.


(G)een schande
,,We maken hier de gekste dingen mee. Mensen die naast de bril plassen of kotsen bijvoorbeeld. Zelfs de grote boodschap belandt al wel eens op de vloer en dan is het natuurlijk aan ons om de ellende op te kuisen. Plezant is anders, maar na enkele jaren raak je dat wel gewend. Toch blijft het leuk om te doen'', aldus Véronique Mommen na een zware nacht.

Bier is een ander onmisbaar element op de camping. Honderden, zo niet duizenden, blikken bier vonden de weg naar de dorstige kelen. Een groep uit Meerbeek was bijvoorbeeld al behoorlijk dronken, al was zaterdagmiddag nog niet gepasseerd.

,,Een mens mag toch een pintje drinken, zeker. Dorst, dorst, dorst... het blijft maar duren. Allicht heeft dat te maken met de hittegolf die Werchter en omstreken teistert. Slechts één opmerking over de camping: een proper glas zou welkom zijn, al lossen we dat probleem creatief op. Uit een schoen drinken is allesbehalve een schande. Uit het blik drinken? Zou ik kunnen doen, maar op Rock Werchter mag het een beetje speciaal zijn'', aldus één van de feestvierders.

Na de allerlaatste noot trokken sommige kampeerders meteen huiswaarts, anderen sliepen eerst hun roes uit. Uiteindelijk bleef de camping leeg achter, al is dat een hol begrip als je alom aanwezige hopen afval mocht aanschouwen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees