Man steelt brandstof uit voertuigen

GENT / OUDENAARDE -
Een 41-jarige man uit Oudenaarde is in Gent betrapt op diefstal van brandstof uit voertuigen. De kerel was maandag rond 22 uur druk doende met het overhevelen van mazout uit een vrachtwagen. Het voertuig stond geparkeerd aan Bollebergen in Zwijnaarde. De eigenaar van de truck zag de dief aan het werk en verwittigde de politie. De dader sloeg op de vlucht maar kon, na een achtervolging door de eigenaar en de politie, worden gevat.

De kerel bleek goed geëquipeerd. Hij verplaatste zich met een lichte vrachtwagen waarin allerlei materiaal stak om de brandstofdiefstallen te kunnen plegen. In zijn voertuig stonden twee containers met elk een capaciteit van 1.000 liter. Ook werden vijf jerrycans aangetroffen en een boel slangen die gebruikt werden bij het overtanken.

De dader is een 41-jarige inwoner van Oudenaarde. De man legde bekentenissen af. Hij zit financieel aan de grond. De brandstof diende voor eigen gebruik, maar werd ook doorverkocht. Hij had het vooral op diesel gemunt. Zijn voertuig werd in beslag genomen. De man staat bekend voor eerdere, gelijkaardige feiten. De procureur des konings besliste uiteindelijk om hem niet te laten voorleiden. (KVDS)

Corrigeer

MEER NIEUWS