Geanimeerde tocht met fiets of paard en koets in Wortegem-Petegem

Sneukelen voor het goede doel

WORTEGEM-PETEGEM -
Op vrijdag 15 augustus wordt in het domein de Ghellinck in Elsegem weer plaats geruimd voor 't Sneukelwiel , een geanimeerde sneukeltocht met fiets of met paard en koets. Vorig jaar lokte de organisatie maar liefst 2.400 sneukelaars . ,,En daarmee is de limiet zowat bereikt, kwestie van de deelnemers een vlot verloop te kunnen waarborgen'', zegt Rik Ottevaere, voorzitter van de vzw 't Sneukelwiel.

Vorig jaar was de organisatie nog in handen van de Jeugd-, Sport- en Cultuurraad van Wortegem-Petegem. ,,Maar toen deze gemeentelijke adviesraad in februari dit jaar ontbonden werd, besloten we om met dezelfde bestuursleden de vzw 't Sneukelwiel boven de doopvont te houden'', licht Rik Ottevaere toe.

,,Het gemeentebestuur opteerde om voortaan aparte adviesraden op te richten en bovendien wou ik ook wel eens wat anders. Behalve dat wij het sindsdien met minder subsidies van de gemeente moeten stellen, blijft het vertrouwde stramien van de sneukeltocht behouden.''


Muziek en animatie
Zenuwcentrum van de vierde editie blijft het domein de Ghellinck in Elsegem, waar start en aankomst liggen. Eerste halte wordt Kapel ten Doorn in Moregem, waar de Zottegemse covergroep Plugged voor de muzikale noot zorgt. Op het Ooikeplein in Ooike treedt de groep Eduadoria op, Seven Sisters animeert het rustpunt in de Stoofstraat in Wortegem, Accordeontrio doet dit in de Bergstraat in Petegem en op het Elsegemplein worden de deelnemers door Demi Geuze , een groep met draailieren, verwelkomd.

Volkskunstgroep Kandoris , de covergroep SpellbAund , het straattheater Theater Spoor 6 en ballonnenvirtuoos Castaar zorgen tenslotte voor een multicultureel feest in het domein de Ghellinck.


Aparte parcoursen
Ook aan sneukels geen gebrek op het ongeveer dertig kilometer lange parcours. Wafels, vers fruit, allerlei drankjes, vleessnacks en ijsjes moeten smulpapen kunnen bekoren. Bij aankomst kan bovendien nagekaart worden bij een Ename en een broodje met barbecueworst.

,,Zoals de voorbije jaren zijn aparte parcoursen voor fietsers en voor koetsen uitgetekend. Wie niet in de mogelijkheid is om te fietsen of wie niet over een koets beschikt, kan met onze boerenkarren mee. Uiteraard gaat de opbrengst ook nu weer naar 't Sneukelwiel, het project waarbij gehandicapten met aangepaste fietsen onder begeleiding fietstochten kunnen maken'', rondt Rik Ottevaere af.

  • 't Sneukelwiel op vrijdag 15 augustus met start tussen 13 en 15 uur in domein de Ghellinck in Elsegem. De deelname bedraagt 7,5 euro of 5 euro bij inschrijving voor 13 augustus. Inschrijven kan via overschrijving op rekeningnummer 737-5032222-02 of in Press Shop, dagbladhandel Veerle, beide in Oudenaarde, KBC-kantoor Wortegem, HBK-kantoor Petegem, bij de Wortegem-Petegemse fietsenhandelaars of bij de bestuursleden. Voor reservatie van een zitje in een boerenkar: tel. 055-31.17.57.
  • Corrigeer

    MEER NIEUWS