Oude rockers verrassen Klinkende Kroegen

BRUGGE -
Geholpen door zachte temperaturen is de eerste avond van Klinkende Kroegen uitgegroeid tot een succes. Wij genoten van The Old Bastards in de schaduw van het Concertgebouw.

Een tijdje geleden belde Kloot Per W enkele oud gloriën van de Vlaamse rock uit de jaren '80 op met de vraag of ze geen zin hadden terug de podia op te klauteren. Daaruit groeide The Old Bastards . Naast Per W en een rist begeleidende muzikanten maken ondermeer ook Guy Swinnen (ex-The Scabs), Hanske Stevens (ex-The Paranoiacs), Wimmeke Punk (ex-The Wolf Banes) en Bea Van der Maat (ex-Chow Chow en ex-Won Ton Ton) deel van deze gelegenheidsformatie uit. Het principe is simpel: de band blijft steeds dezelfde, maar afwisselend maken gastzangers en Bea hun opwachting. Een LSP Band-formule die nog steeds succesvol blijkt te zijn, want in geen tijd hadden The Old Bastards het publiek op hun hand.

Bea Van der Maat, op wie de jaren geen vat hebben, beet de spits af. Guy Swinnen, ook goed bewaard, loste onmiddellijk af met Scabs-hits als Nothin' on my radio en Running out of time . En zo ging het de hele avond door. Hanske Stevens gooide Song for Debbie H. in de groep, Wimmeke Punk verklaarde nogmaals z'n liefde aan de goddelijke Barbara Carrera en bracht ook een pakkende versie van de semi-klassieker As the Bottle runs dry .

Even dook zelfs Peter Slabbynck op het podium op, maar verder dan wat achtergrondvocalen kwam de voorman van Red Zebra niet. Het publiek luste er pap van en kreeg nog een rondje bissen, voor het vuurwerk tegen het zwerk openspatte. We vragen ons alleen af waarom Muziekcentrum Cactus, muziekprogrammator van Klinkers, The Old Bastards op een klein podium aan de hoek van 't Zand en de Westmeers posteerde en niet op de Burg. (SVV)

Corrigeer

MEER NIEUWS