Modern dijkpodium moet massaspektakels naar Oostende lokken

Evenementenstrand langs nieuwe Zeedijk

OOSTENDE -
Voor de Vlaanderenstraat plant de stad Oostende op het aangroeistrand een evenementenplateau. Het gaat om een marmeren podiumstructuur, waardoor trappen naar het strand leiden, waar sanitair en reddersposten ingebouwd worden en een nieuw strandterras plaats krijgt. Eens de nieuwe zeewering -- burgemeester Jean Vandecasteele hoopt voor april 2004 de bouw te zien aanvangen -- een feit is, wordt het Klein Strand een Sportstrand. Oostende opteert voor evenementen. ,,Andere gemeenten lijken beter geschikt voor natuurresten'', stelt de burgemeester.

Samen met de diensthoofden André Dauw (technische dienst), Oswald Bil (groendienst) en Geert Van der Stede (reinigingsdienst) stelde burgemeester Jean Vandecasteele gisteren de plannen voor de bouw van een evenementenzone op het aangroeistrand voor.

Zodra dat strand verwezenlijkt wordt -- een nieuw milieueffectenrapport (MER) is in de maak --, kan Oostende onder de Zeedijk duizend garageboxen en een rotatieparking bouwen. Meteen wordt ook de dijk vernieuwd.

,,In het verlengde van de as Kapellestraat-Vlaanderenstraat voorzien we de bouw van een modern evenementenplatform. We hebben in ons land, havens uitgezonderd, maar 60 kilometer kust en moeten keuzes maken. Ik meen dat natuurgebieden beter in andere gemeenten passen, terwijl wij het hier van activiteiten moeten hebben'', meent burgemeester Vandecasteele.

,,Het Klein Strand wordt een Sportstrand, voor de Vlaanderenstraat zal een evenementenstrand komen te liggen. Het complex dat we er in de zeedijk willen inbouwen, omvat terrassen, een uitbating, sanitair, behuizing voor strandredders en andere hulpdiensten, en een podium verwerkt in de centrale toegangstrap'', aldus de burgemeester.

,,Als de werken kunnen starten in april volgend jaar, dan reken ik op drie winters voor de heraanleg van de Zeedijk. Missen we april, dan blijft het een jaar wachten. De werken op zee zijn door de weersomstandigheden immers niet mogelijk tussen oktober en maart'', aldus nog burgemeester Vandecasteele.

Corrigeer

MEER NIEUWS