Drie dagen Midzomer in Wambeek

WAMBEEK -
Als de zomervakantie halfweg is, vieren ze in Wambeek midzomer. De Midzomerfeesten rekenen op de vaste waarden in het programma: de schuimparty, de Pré Historie Live, het straatspektakel en zevenhonderd kilo mosselen om het volk te bekoren.

,,We volgen het bekende stramien, verlengd wegens groot succes'', zegt Rik De Greef van vzw 't Klokhuis. Dat betekent vrijdag een schuimparty voor de jeugd met Dancegroep Ian Van Dahl. Zaterdagavond is het de beurt aan de ietwat oudere jeugd om de benen uit te slaan op de Pré historie Live.

,,Vorig jaar had dat enorm veel succes. We hadden zo'n tweeduizend mensen. Dat was meer dan de VRT zelf verwacht had. Die rekenen op zo'n vijftien- tot zeventienhonderd mensen voor een eerste keer. Ze kwamen dus met veel plezier terug en wij hebben een grotere tent besteld'', vertelt De Greef. Ook de jongeren komen zaterdag aan hun trekken met een optreden van de W817 band om 15 uur.

Zondag is er ook mosselrestaurant. Vrijwilligers maken dan zo'n zevenhonderd kilo Zeeuwse mosselen klaar. Het is ook de samenwerkingsdag met de Ploter. Dan is er straatspektakel in Wambeek. Dit jaar is dat extra uitgebreid omdat 't Klokhuis zijn tiende verjaardag viert. Van 15 tot 19 uur zijn er tal van optredens van acrobaten, jongleurs, theater, ... Om de brug te slaan naar het avondprogramma deed 't Klokhuis een beroep om Time Circus. ,,Dat zijn twee mannen die van zeven oude motoren iets anders geknutseld hebben en kokkerellen. Ze delen drankjes en hapjes uit aan het publiek'', beschrijven de organisatoren.

Zondagavond komt de groep Toast in originele bezetting het beste van zichzelf geven. Dat gebeurde niet meer sinds 1998. Een vuurwerk zet een punt achter de Midzomerfeesten.

  • Vrijdag 1 augustus vanaf 21 uur, zaterdag 2 augustus vanaf 15 uur en zondag 3 augustus vanaf 12 uur in het centrum van Wambeek. Info: www.midzomer.be
  • Corrigeer

    MEER NIEUWS