Hasseltse brandweer even op weg naar Zuid-Frankrijk


Zes spuitgasten van de Hasseltse brandweer vertrokken gisteren omstreeks 18 uur naar Zuid-Frankrijk om te helpen bij de bestrijding van de gigantische bosbranden. Amper een half uur na hun vertrek kregen ze van het ministerie van Binnenlandse Zaken echter het bevel rechtsomkeer te maken.

De zes spuitgasten maken deel uit van B-Fast (Belgian First Aid and Support Team). Dat team bestaat uit hulpverleners van de brandweer en van de civiele bescherming. Het werd opgericht om noodhulp bij rampen in het buitenland te verlenen. In het Hasseltse brandweerkorps zijn in totaal 16 spuitgasten aangesloten bij B-Fast.

Een ploeg van zes vetrok gisteravond naar Frankrijk. Zij zouden met collega's uit heel België verzamelen in Aarlen en van daaruit richting Zuid-Frankrijk vertrekken.

Toen de manschappen goed en wel vanuit Hasselt waren vertrokken, moesten ze terug inrukken. De Fransen hadden laten weten dat extra hulp voorlopig niet nodig is.

Het zou de derde opdracht van B-Fast dit jaar zijn geweest. Eerder dit jaar trok een ploeg naar Algerije om hulp te bieden na de zware aardbevingen, later ging het richting Spanje. Daar werden de Belgen ingezet voor de olieruiming nadat de tanker de Prestige gezonken was voor de Spaanse kust in Galicië. (KBS)

Corrigeer

MEER NIEUWS