Jagers te Paard lossen Ardeense Jagers af

LEOPOLDSBURG -
,,Hij weet dat ik met sinterklaas thuis ben'', lacht korporaal Sylvia Baeten uit Leopoldsburg, verwijzend naar haar 4,5 jaar jonge zoontje Vincz. Zij vertrekt met haar collega's van het 1ste Jagers te Paard voor een vredesopdracht van vier maanden Kosovo, Belukos 13. Sylvia zal er de medische dienst bemannen .

Haar partner, Johny Joris, is ook militair, maar gaat niet mee. Hij past op zijn zoon en drie dochters uit een vorig huwelijk en natuurlijk ook op Vincz. ,,Ik heb een andere dienst gevraagd, zodat ik meer thuis kan zijn'', legt hij uit. ,,De kinderen beseffen eigenlijk nog niet hoelang vier maanden duurt. Zij zijn gewoon aan oefeningen, die veel korter zijn.'' Pikant detail: ook de vader van Sylvia en de vriend van haar zus vertrekken naar Kosovo.

Sylvia zelf ziet het wel zitten: ,,In Kosovo is het vrij rustig en we zijn in de afbouwfase. Heel wat anders dan bijvoorbeeld in Afghanistan of Afrika.''


Winter op komst
Collega en brigadier Roel Vergoosen uit Maaseik staat te popelen om te vertrekken. Zijn dochter van acht daarentegen vindt het allemaal niet zo geweldig dat papa vier maanden als verkenner op pad gaat in Kosovo.

,,Die laatste twee weken voor het vertrek duren me te lang'', zegt haar vader. Dat het nu richting winter gaat in Kosovo deert hem niet. ,,We hebben hier toch een mooi stuk zomer gekregen.''

Met opzet heeft hij de laatste twee weken geen nieuwsuitzendingen meer bekeken om zich geen zorgen te maken. Wat niet weet, niet deert.

Corrigeer

MEER NIEUWS