Limbomania in de startblokken

HASSELT -
De provinciale jeugddienst Limburg kreeg de afgelopen maanden niet minder dan 126 demo's binnen van evenveel groepen of muzikanten die willen deelnemen aan Limbomania, Limburgs eigenste rock- en popconcours. Een jury verwees 36 acts door naar de voorrondes die op zaterdag 27 september van start gaan.

Het feit dat er dit jaar 35 groepen meer inschreven dan de vorige editie van Limbomania in 2001, toont aan dat er in onze provincie nog een stevige brok muziek wordt gespeeld. Opvallend is het grote aantal bands uit het hardere genre. Daarnaast springt ook het aantal hiphop-acts in het oog.


Indeling volgens genre
En toch selecteerde de jury minder acts om deel te nemen aan de voorrondes. ,,Vorige editie werden de deelnemers regionaal ingedeeld. Voor deze editie opteerden we ervoor om de bands te verdelen volgens het genre'', valt te noteren op de provinciale jeugddienst. ,,We streven er naar om voor elke voorronde een interessante en coherente concert-affiche samen te stellen die toch voldoende variatie biedt. Daar moet dan ook de reden gezocht worden voor het feit dat we slechts 36 acts selecteerden.''

De vijf voorrondes vinden achtereenvolgens plaats in HJ Kaffee Leopoldsburg (27 september), JH Club 9 Koersel (11 oktober), JH De Kaller Zutendaal (18 oktober) en JC Fuego Maaseik (25 oktober). Iedere voorronde wordt gehost door een Limburgse muzikant. Bovendien is er telkens een straffe afterparty voorzien.

De uiteindelijke finale van Limbomania vindt plaats in Muziek-O-Droom in Hasselt op zaterdag 29 november. Tijdens deze finale zullen de tien beste bands aan bod komen. (MVZ)

  • Alle info: provinciale jeugddienst Limburg tel. 011-23.72.78.
  • Corrigeer

    MEER NIEUWS