Bles brouwt bier met verstand

ZOTTEGEM -
Als aanloop naar de tiende Nationale Bierhappening, die op zaterdag 11 oktober plaatsvindt, stelden de Bierliefhebbers van de Egmontstede hun nieuwste brouwsel voor. De naam HoppieKoppie verwijst niet enkel naar de basisgrondstof, maar houdt ook de raadgeving in dat je ,,bier, met liefde gebrouwen, met verstand moet drinken''.

Het is een vanzelfsprekende traditie dat de Bierliefhebbers van de Egmontstede (Bles) op hun jaarlijkse Bierhappening een nieuw, experimenteel bier voorstellen dat gedurende korte tijd in en rond Zottegem verkrijgbaar is.

Onder het motto Bles dicht de bres gingen de Zottegemse bierliefhebbers dit jaar te rade bij het onderzoeksteam van de Vakgroep Brouwerij van KaHo Gent. ,,HoppieKoppie is een bier met verstand'', stelde professor Denis De Keukeleire tijdens de voorstelling.


Brouwerij De Graal
De nieuwe telg in de Blesfamilie is een blond, bovengistend bier van 7% dat net als zijn voorganger Tsjing in Brouwerij De Graal in Brakel gebrouwen werd. Voor het bekomen van een stevige bitterheid werden de sterk bitterende hopcomponenten aan de kookketel toegevoegd en vlak voor het bottelen deed men er nog zuiverende hopolie bij. Het bier, gecommercialiseerd in flesjes van 33 cl, wordt koel geschonken in een kelkvormig glas.

Het fruitig en bloemig aroma, de droge bittere smaak en de lange droge afdronk met smaakevolutie zal menig bierliefhebber in Zottegem en omstreken bekoren. Om er volop van te genieten is het wel nog wachten tot zaterdag 11 oktober tijdens de tiende Nationale Bierhappening in de feestzaal van de Bevegemse Vijvers.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees