DUS! wil nieuwe bestuurders in verkeer

GENT -
,,Wij willen jongeren op een positieve manier warm maken voor een nieuwe manier van rijden. Maar dan wel op onze manier.'' De nieuwe bestuurder , daar draait het hem allemaal om bij Drive Up Safety! (DUS!). De nieuwe Vlaamse vereniging ter bevordering van de verkeersveiligheid werd in Gent boven de doopvont gehouden.

,,Onze gedrevenheid ontstond uit dagelijkse ervaringen'', zegt Dusser Stefan De Craecker. ,,De één verloor een familielid, de ander een goede vriend of vriendin in het moordende verkeer. De cowboys op de weg moeten aangepakt worden. Daar willen wij met DUS! iets aan doen. Wij willen de mensen wakker schudden, maar dan wel op een positieve manier.''

Het moet gezegd, een deel van de leden van DUS! stapten uit onvrede op bij de Responsible Young Drivers . ,,Wij willen iets anders doen. Wij gaan op oudejaarsavond geen jongeren naar huis voeren. De nadruk ligt bij ons op sensibilisatie.''

Dat wil de nieuwe vereniging op verschillende manieren doen. Met bij voorbeeld projecten in bedrijven of scholen wil DUS! nieuwe bestuurders kweken. ,,Bestuurders die verdraagzaam zijn in het verkeer, niet onder invloed van alcohol of drugs rijden en onze wegen niet onveilig maken. Die bestuurders moeten een schouderklopje krijgen'', zegt Stefan De Craecker.

DUS! zal binnenkort ook op fuiven te vinden zijn met een blitse stand waar bij voorbeeld op de eigen website kan gesurft worden. ,,En we willen elk jaar werken rond een bepaald thema. Voor ons eerste werkjaar denken we aan redenen zat om het nuchter te houden . Het goede voorbeeld geven is zeer belangrijk.'' (DIH)

 • Website: www.DUS.to
 • Corrigeer

  IN HET NIEUWS

  Verkiezingen in jouw gemeente:

  Meest Gelezen

  POPULAIRE VIDEO'S

  Het beste van Enkel voor abonnees