Uitbater boekenwinkel Eine niet onder de indruk van overvallers

,,Ik zag meteen dat het een neppistool was''

EINE -
Twee jonge overvallers met bivakmuts, waarvan er één een revolver bovenhaalde, poogden gisteren hun slag te slaan in de boekenwinkel aan het Brouwerijplein. Uitbater Geert Van Imschoot deelde echter met zijn knuppel enkele meppen uit in plaats van geld. Verrast en half groggy zetten de overvallers het op een lopen. Een van hen werd in de kraag gegrepen.

De kranten- en boekenwinkel van Geert Van Imschoot had al moeten gesloten zijn toen kort na zes uur twee jonge mannen kalm de winkel binnenstapten. ,,Een goeie klant had gebeld dat ze nog sigaretten kwam halen en daardoor was de deur nog open'', vertelt de vroegere bakker uit de Galgestraat.

,,De twee hadden een bivakmuts op en vroegen in het Nederlands het geld uit de kassa terwijl een van hen een revolver voor mijn neus hield. Ik ben al jaren lid van een schuttersclub en ken nogal wat van wapens, ik zag dus meteen dat het een neppistool was. Ik graaide onder de toonbank waar mijn knuppel altijd klaarligt en diende enkele rake klappen uit. De overvallers hadden dat blijkbaar niet verwacht en liepen naar buiten.''

,,Ik zette de achtervolging in en kon buiten nog een slag uitdelen. Ik riep intussen: overval, stop die gasten , en toevallig kwam daar net een politieagent voorbij met zijn brommer. Die zette de achtervolging in via het straatje naast de Royals Pub en kon de jongeman in de kraag vatten. Die had intussen het neppistool over de haag gegooid. Het was iemand van hier want de politieman kende hem. De tweede overvaller liep weg richting station, het zou om een in Gent wonende Turk gaan. Zijn kompaan legde meteen bekentenissen af en gaf ook de naam van de andere overvaller'', besluit Van Imschoot.


Controle
Zijn partner Rigina Lasseel was al boven in de keuken en merkte niks van het voorval. ,,Die knuppel ligt ook voor mij binnen handbereik maar ik zou dat nooit gedurfd hebben'', zegt Regina.

Omdat de ene dader wegliep richting station, controleerde de politie iedereen die op de trein wou stappen. Nogal wat mensen zagen dat gebeuren maar wisten niet dat wat verder een overval gepleegd was.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees