Maarkedal is Boekegem 2002

MAARKEDAL -
,,Haar droom is werkelijkheid geworden, Maarkedal is Boekegem 2002'', triomfeert schepen Anny Vande Catsyne. Met ,,haar'' wordt natuurlijk bibliothecaris Mirjam Sonck bedoeld, die op vier jaar tijd de Maarkedalse bib tal van creatieve impulsen gaf waardoor de tienkoppige jury nog moeilijk naast Maarkedal als Boekegem 2002 kon kijken.

,,Waarom Maarkedal?'', vraagt de gemiddelde Oost-Vlaming zich natuurlijk af bij de keuze van Maarkedal als Boekegem 2002. We zetten de argumenten van de jury even op een rijtje.

 • Explosieve groei . De Maarkedalse bib werd erkend in 1995 en kende sindsdien een verdubbeling van zowel de collectie als het aantal ontleningen. Het lezersaantal steeg van 13% van de bevolking naar 21%.
 • Samenwerking met jong en oud . Elke basisschool komt maandelijks naar de bibliotheek. Maar ook jonge ouders die bij Kind en Gezin op consultatie komen, kunnen tegelijkertijd in de bib boeken ontlenen. Tevens worden ook boekenpakketten voorzien voor de bewoners van de vijf rusthuizen.
 • Public relations . Tijdens de jeugdboekenweek en de bibliotheekweek worden verschillende ludieke actviteiten georganiseerd. Daarbij sprong vooral de ,,griezelverhalentocht'' in 2000 met Jan Decleir bijzonder in het oog.
 • Spelotheek . Een initiatief van toenmalig schepen Stijn Deriemaecker. Maarkedal is één van de weinige gemeenten die over een spelotheek beschikt, meer dan honderd gezelschapsspellen maken deel uit van de collectie.
 • Prinselijk bezoek. Neen, het bezoek van prins Filip en prinses Mathilde, op dinsdag 25 april 2002, heeft geen rol gespeeld bij de keuze van Maarkedal. Toen was de keuze van Maarkedal-Boekegem 2002 al gevallen.
 • Inzet bibpersoneel. Vier vrouwen sterk ,,bemannen'' de Maarkedalse bibliotheek. Allen even vriendelijk en begaan met de individuele service aan elke lezer.
 • Flinke ondersteuning . Zowel vanwege het gemeentebestuur, als vanwege het beheersorgaan kreeg de bib een flinke ondersteuning.
 • Corrigeer

  IN HET NIEUWS

  Verkiezingen in jouw gemeente:

  POPULAIRE VIDEO'S

  Het beste van Enkel voor abonnees