Dieven aan de haal met elektromateriaal

NINOVE -
De Carrefourvestiging aan de Albertlaan kreeg in de nacht van 28 op 29 oktober dieven over de vloer. Zij braken een van twee containers open, die achteraan de los- en laadruimte staan opgesteld, en gingen aan de haal met elektromateriaal.

De diefstal is vastgesteld op 29 oktober. De beide containers staan achteraan de vestiging uit het zicht opgesteld. Ze waren afgesloten met een hangslot, dat de dieven moeiteloos wisten door te knippen. Uit een van beide graaiden ze televisie- en fototoestellen mee. De waarde van de buit is geschat op ongeveer 20.000 euro. De politie van Ninove deed de noodzakelijke vaststellingen, maar heeft alsnog geen aanwijzingen omtrent de identiteit van de daders.

De Carrefourvestiging beschikt wel over afsluitbare kooien binnen in het gebouw, waarin duur materiaal normaal gesproken wordt opgeborgen. ,,De beide containers buiten zijn eigenlijk alleen bedoeld om er zaken zonder waarde als leeggoed en paletten in op te bergen'', aldus Geneviève Bruynseels, woordvoerder van Carrefour Belgium.

,,In een van de containers stond die bewuste dag echter een pallet met televisie- en fototoestellen. Het is deze pallet die is gestolen. Waarom die pallet in de container stond en niet binnen, is onze eigen veiligheidsdienst aan het onderzoeken, want dit was niet de normale procedure.''

(LMN)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees