Herzele weigert genetische gemanipuleerde teelten

HERZELE -
De gemeente Herzele verklaart zichzelf tot GGO-vrije gemeente. GGO staat voor genetisch gemanipuleerde organismen en dat betekent dat de gemeente niet langer zulke teelten zal dulden op haar grondgebied.

Een meerderheid van raadsleden volgde op de jongste gemeenteraad het voorstel van LEEF-raadslid Filip De Bodt die een pleidooi hield om genetisch gemanipuleerde teelten te weren. ,,Ze zijn een bedreiging voor het milieu en voor onze gezondheid en ze hypothekeren ook de klassieke landbouw die afhankelijk kan worden van een paar multinationale zaadleveranciers. De vereniging voor ecologisch tuinieren VELT, roept ook op tot boycot'', aldus De Bodt.

Een meerderheid van VLD- SPA- en LEEF-raadsleden keurde het standpunt goed. De CD&V onthield zich. ,,Omdat schadelijkheid van zulke producten niet bewezen is en men toch moderne experimenten een kans moet gunnen'', zei CD&V'er Wim Impens.

In Herzele staan tal van proefvelden met genetisch gemanipuleerde teelten. Een paar maal werden die velden al geteisterd door milieuactivisten. De velden zullen nu op legale manier moeten verdwijnen. (HLS)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees