Frans Vanneste stapt uit CD&V-bestuur

JABBEKE -
Frans Vanneste, met de respectabele leeftijd van 82 jaar de ouderdomsdeken bij de Jabbeekse CD&V, stapt uit het partijbestuur. Niet alleen de leeftijd leidde tot die beslissing, er is ook wat onvrede over de bijdrage van de mandatarissen aan de partijkas.

Of liever gezegd: de niet-bijdrage aan de partijkas. Nog voor de gemeenteraadsverkiezingen was men overeengekomen dat zeven procent van de gage van de mandatarissen naar de partijkas zou gaan. Een aantal CD&V'ers vragen luidop waarvoor die gelden dan wel gebruikt zouden moeten worden. Nadien werd de bijdrage verminderd tot 5,5 %, nu spreekt men binnen de partij van twee procent. Het gehakketak over de bijdrage aan de partijkas zorgt voor onvrede binnen de partij. Vooral de middenstandsfractie streeft ernaar om toch de eerste overeenkomst na te streven.

Met Frans Vanneste is de CD&V een gerespecteerd boegbeeld kwijt. ,,Mensen zoals ik hebben jaren pro deo gewerkt, nu zien we die discussies over een toch nog altijd kleine bijdrage,'' wil hij kwijt. ,,Maar de hoofdoorzaak ligt toch wel bij mijn leeftijd. Ook mijn vrouw Suzanne is al 93 jaar.''

Frans Vanneste was een van de trekkers bij de Jabbeekse CD&V. Al in 1946 was hij lid van de CVP-afdeling in Sint-Andries. In 1976 werd hij voorzitter van NCMV, het huidige Unizo, Jabbeke. In 1985 werd hij voorzitter van de toen slabakkende CVP. Frans Vanneste haalde dissident Dirk Bogaert terug en slaagde erin om de CVP naar een verkiezingsoverwinning te leiden. Sindsdien bleef hij onafgebroken lid van het partijbestuur. Daarnaast is de gewezen groothandelaar in kruidenierswaren ook nog altijd actief in de Jabbeekse cultuurraad. Samen met Marcel Desmedt is hij voorzitter.

(PAI)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees